Hirdetés
. Hirdetés

Újra Bill Gates a leggazdagabb

|

Gates vagyonának "csak" 31 százalékát vesztette el, ami elég volt az első hely visszaszerzéséhez a Forbes éves listáján.

Hirdetés

A Forbes listája szerint ismét Bill Gates a világ leggazdagabb embere, akinek sikerült a tavalyi győztest - Warren Buffett befektetőgurut - visszaelőznie. Ám keserédes győzelmet aratott, hiszen míg tavalyi 58 milliárd dollárja a második helyre volt elég, addig idén 40 milliárddal sikerült nyernie. Vetélytársaihoz képest  még így is a Microsoft mindennapos vezetésétől visszavonult Gates vesztette a legkevesebb pénzt a recesszió során.


Nevezetesen 18 milliárd dollárt, ami "csak" a teljes vagyonának 31 százalékát jelentette. S ennek talán még örülhet is, hiszen a második Warren Buffett (37 milliárd dollár) és a harmadik Carlos Slim Helú (35 milliárd) egyaránt 25 milliárd dollárt veszített. Ők vagyonuk 40, illetve 41 százalékának mondhattak búcsút.

 

05gates_k.jpg
 

A gazdasági recesszió nem csak az első három helyezettet érintette, hiszen a Forbes listája szerint csak kevesen vannak azok, akiknek sikerült gyarapítaniuk a vagyonukat. Beszédes adat például, hogy míg az elmúlt évben még 1125 dollár milliárdos élt a földön, addig idén csak 793 személynek sikerült áttörnie az álomhatárt. Emiatt a leggazdagabbak átlagban 3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkeznek, ami 23 százalékkal kevesebb a tavalyi átlaghoz képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.