Hirdetés
. Hirdetés

Újra növekszik a Windows 7!

|

A halálra ítélt operációs rendszer nehezen adja meg magát: ahelyett, hogy szép lassan elfogyna, januárban még növelte is a részarányát.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft jövő januárban végképp elengedi a Windows 7 kezét, ám hiába igyekszik minden erővel rávenni a felhasználóit, hogy fejlesszenek tovább a Windows 10-re, a régi rendszer kivégzése egyre nehezebb feladatnak tűnik.

Erre utal, hogy a legfrissebb piaci adatok szerint a Windows 7 részaránya az utóbbi egy hónapban még nőtt is, pedig kevesebb, mint egy év múlva megszűnik minden támogatása.

Öröm az ürömben, hogy a Windows 10 is növekedett, de nem a Windows 7, hanem más Windows változatok rovására. A Windows 10 tábora januárban 39,22 százalékról 40,90 százalékra, a Windows 7 36,90 százalékról 37,19 százalékra bővült.

A Windows 7 gyarapodása persze nem számottevő, de mindenképp azt mutatja, hogy az OS egyelőre elpusztíthatatlan.

A Microsoft azt reméli, hogy az év hátralévő részében felgyorsul a továbbfejlesztések üteme, mivel sok nagyvállalat most fogja teljes gépparkját átállítani a Windows 10-re.

Mindenesetre intő jel, hogy 2014-ben, amikor a Microsoft megszüntette a Windows XP támogatását, a PC-k több, mint 25 százalékán még mindig ez a rendszer futott...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.