Hirdetés
. Hirdetés

Újrarendezi sorait a Motorola

|

Egy tőzsdei beadványban vázolta újjászervezését a Motorola. Az amerikai telefongyártó a tervezettnél nagyobb veszteséget jelentett be.

Hirdetés

A Motorola újjászervezi sorait, jelentette be a mobiltelefongyártó az amerikai tőzsdének benyújtott dokumentumban. A cég múlt héten jelentette be, hogy negyedéves vesztesége a vártnál is nagyobb lesz, mert a mobitelefon eladások a vártnál gyengébben alakultak. Ugyanakkor ismertették: új ember vezeti a mobil részleget, Stu Reed személyében.

Ami a Motorola átszervezését illeti, a cégnek jelenleg három részlege van: Mobil Eszközök, Otthoni és Hálózati Mobilitás és Vállalati Mobil Megoldások. A vállalat a Good Technology mobil e-mail szoftver részlegét a Mobil Eszközök részlegből a vállalati megoldások részlegbe teszi át.

A hálózati eszközöket otthoni szélessávú eszközökkel vegyítették és megalakították az Otthoni és Hálózati Mobilitás részleget, ami a privát hálózati eszközökre összpontosít majd. Ehhez tartozik továbbá a set-top-box gyártása, a szolgáltatóknak kínált digitális videó rendszerek forgalmazása, otthoni DSL és kábel modemek, vezetékes vagy vezeték nélküli szélessávú hálózati eszközök.

A vállalati részleg a kormányzatok felé értékesített analóg és digitális kétoldali rádió, valamint a hang és adatkommunikációs rendszerekért felel, ide tartozik a már említett Good Technology, és ez a részleg foglalkozik a vállalkozásokkal is.

A Motorola múlt heti becslései szerint a második negyedévben 35-36 millió mobiltelefont adott el, az első negyedévben 45 milliót tudtak értékesíteni. Emiatt csökkent az árbevétel becsült értéke is 9,4 milliárd dollárról 8,6-8,7 milliárd dollárra. Részvényenként a veszteség 0,02 és 0,04 dollár között lesz.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.