Hirdetés
. Hirdetés

Utálja a rendszergazdákat az új Edge

|

Biztonsági figyelmeztetést ad, ha ilyen jogosultsággal indítják el.

Hirdetés

Hirdetés

A Chromium alapú Microsoft Edge még fejlesztés alatt áll, de a Canary és Developer változatok már most bepillantást nyújtanak abba, milyen lesz az új alapokra helyezett böngésző.

Erősnek ígérkeznek például a biztonsági funkciói. A böngésző minden alkalommal figyelmeztetést ad, amikor rendszergazdai jogosultsággal indítják el, felszólítva, hogy zárjuk le, és nem rendszergazdaként indítsuk újra. A figyelmeztetés a Canary és a Developer verziókban is szerepel, és minden bizonnyal a végleges változatnak is részét fogja képezni.

A Chromium alapú Microsoft Edge betekintő változata jelenleg a Windows 10-hez kapcsolódik, és egyelőre nem tudni, más platformokra mikor jelenik meg. A Microsoft azt ígéri, hogy hamarosan jön a betekintő változat a régebbi Windows változatokra és a macOS-re, de a tapasztalatok szerint a jelenlegi verzió is fut például a Windows 7-en.

A következő fontos állomás az Edge evolúciójában a májusi Build konferencia lesz, ahol a Microsoft várhatóan bemutatja a szakértőknek a fejlesztés alatt álló szoftvert, és további részleteket árul el róla a nagyközönségnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.