Hirdetés
. Hirdetés

Vállalati mobil biztonság: megoldás itthonról

|

Egy vállalat biztonságára a legnagyobb veszélyt még mindig saját munkatársai jelentik.

Hirdetés

A Noreg közleménye szerint a vállalatokra a legnagyobb veszélyt a saját alkalmazottaik, munkatársaik jelentik. Mobil készülékeiken a személyes adatokon túl számos belső információt is hordozhatnak, melyek illetéktelen kezekbe kerülve jelentős kárt okozhatnak az adott cégnek.

 

Az adatszivárgás elkerülése érdekében a vállalatoknak olyan megoldásra van szüksége, amely a napi szinten változó „összetevők" (jelen esetben tabletek, mobilok) környezetében is teljes védelmet képes nyújtani. A Noreg szerint a megoldás kulcsa egy olyan erősen központosított rendszerben rejlik, mely védi az adatokat és távol tartja a nem kívánt tartalmakat miközben a készülékek felhasználói élményét sem csökkenti.

 

A Noreg biztonsági rendszere, a MAD (Mobile Active Defense) mindezt úgy igyekszik megvalósítani, hogy a mobil eszközöket egy alapértelmezett virtuális magánhálózatra csatlakoztatja (IPSEC VPN), melyen 256 bites AES titkosítással futnak az adatok Mobile Enterprise Compliance and Security (MECS) szerverre. Itt a betáplált beállításoknak megfelelően megtörténik az adatok szűrésre, monitorozása és menedzselése.

 

 

 

 

Az aktív mobil védelem Apple iOS, Microsoft Windows Mobile, Google Android vagy Nokia Symbian rendszerű mobileszközök figyelésére is alkalmas és akár 25000 készülék adatforgalmát is képes kontrollálni. Másik érdekessége, hogy minden egyes mobileszköz beállítása személyre szabható. Ez a momentum azért is érdekes, mivel nem ugyanarra a védelmi szintre van szüksége egy futárnak vagy egy HR vezetőnek.

 

A MAD vállalati szempontból egyik legfontosabb funkciója azonban kétségkívül a távoli zárolás és adatmegsemmisítés lehetősége, amely egy támadás észlelésekor SMS-en vagy e-mailen keresztül intézi az adatmegsemmisítést vagy lopás esetén magát az eszközt is törli a vállalat rendszeréből.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.