Hirdetés
. Hirdetés

Valós időben keres a Google

|

Igazából nem napra, hanem percre friss találatokat kapunk most már a Google-ban Twitter, Facebook és MySpace tartalmakra.

Hirdetés

Amint októberben előre jelezte a cég, most már valós időben adódnak elemek a Google index adatbázisához, ami lehetővé teszi, hogy azok a releváns linkek között azonnal megjelenjenek. Az új képesség annak köszönhető, hogy a Google fejlesztéseiben is elismerte a percre aktualizált keresési eredmények fontosságát. A felhasználók mindinkább szívesen vesznek olyan találatokat, amelyek a mikroblogging és közösségépítő oldalak üzeneteiből, állapotjelző mini üzeneteiből származnak, gondoljunk csak a Twitter, MySpace vagy Facebook bejegyzésekkel teli mindennapokra. Konkrétan ez a három közösségi oldal egyezett meg a Google-lal, hogy a felhasználók által nyilvánosnak szánt adatok megjelenjenek a találati listákban. Egy perccel megjelenésük után már felbukkanhatnak találati listáinkban releváns bejegyzések a közösségi oldalak hozzászólásaiból.

Jelenleg angolul működik az új funkció, amit fokozatosan terjesztenek ki minden nyelvre. Akkor tárulnak elénk a közösségi oldalakról származó friss találatok, ha az opciók között a Latest pontot választjuk.

Amit Singhal, a Google munkatársa szerint a valós idejű Google keresés a megfelelő technológia arra, hogy találkozhassunk a valós idejű internettel. Ennek az új fejlesztésnek az alapja a relevancia, vagyis az, hogy egy találat mennyire tartozik a keresett tárgyhoz. Rengeteg információ kering a neten, a megfelelő találatok generálása a siker alapja.

A Bing és a Yahoo! is elindult már ebbe az irányba, elsőként a Twitter találatok beépítésével gazdagították a Microsoft keresőjét. A Google sem torpan meg a Twitter, MySpace és Facebook találatok feldolgozása már megvalósult, de a jövőben számos más blog szolgáltatót és híroldalt integrálnak a valós idejű szolgáltatásba. A keresőmotorban 12 új technológiát működtetnek, mely egy milliárd gyorsan változó oldalon tartja rajta a szemét. Mi több, a real time technológia gyümölcseit az iPhone and Android mobilkészülékek felhasználói is élvezhetik majd.

Az új motor hasznos oldalhajtásaként a Google Trends is új szolgáltatást indít, a hot topics megmutatja, hogy melyek pillanatnyilag a legnépszerűbb témák a neten.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.