Hirdetés
. Hirdetés

Váratlan fordulat a Windowsok csatájában

|

Áprilisban erősödött a Windows 7, és gyengült a Windows 10. De állítólag csak a korábbi mérések pontatlanságait sikerült kiszűrni.

Hirdetés

Hirdetés

A kaliforniai Net Applications adatai szerint a Windows 7 áprilisban fél százalékot javított pozícióin az asztali operációs rendszerek piacán: a hó végén az összes PC 43,6 százalékán ez az OS futott, a windowsos rendszerek között pedig 49,3 százalék volt a részaránya. 

A Windows 10-nek eközben nem sikerült erősödnie: a teljes piacon 33,8, a Windowst futtató rendszerek között pedig 38,2 százalékon állt.

Bár azt hihetnénk, hogy megkezdődött a visszaállás a Windows 7-re, nem ez a helyzet. A netforgalomra alapuló mérés módszere változott: a botokat hatékonyabban szűrték ki, így pontosabb eredményekhez jutottak.

A Net Applications szerint az új, többé-kevésbé botmentes számok megbízhatóbban tükrözik a valós használatot, mert a kattintásgeneráló programok helyett a valódi felhasználói tevékenységet figyelik.

Az amerikai Computerworld előrejelzése szerint a Windows 7 2020. januárjára körülbelül 42 százalékos részaránnyal rendelkezik majd a Windows-rendszereken belül, a Windows 10 pedig 56 százalékra jön fel.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.