Hirdetés
. Hirdetés

Várni kell a Windows 7-es HP driverekre

|

A HP nyomtatók többségéhez a mai napig nem készültek el a Windows 7-es illesztőprogramjaik.

Hirdetés

"Tényleg nincs megoldás 64 bites Windows 7 alól hálózaton nyomtatni? HP PSC 2110 XP 32 bitesen megosztva. XP-vel megy. Windows 7 64 felteszi a kezét! A HP oldala hablatyol össze-vissza, de nincs driver a nyomtatóhoz" - írta Aruzsi becenevű olvasónk a PC World Windows 7 fórumában. Véleményével és tapasztalatával nincs egyedül, mivel az elmúlt napokban a Windows 7-re váltók elözönlötték a HP oldalán lévő fórumokat, a nyomtatóik illesztőprogramjait követelve.

 

hp-win7.jpg


A HP tétlenkedése ugyanis nemcsak pár általuk gyártott nyomtatót érint, hanem a többségüket. A weboldalukon lévő Windows 7-es kompatibilitási táblázat alapján csak igen kevés printer esetében készültek el a megfelelő illesztőprogrammal az operációs rendszer premierjére. Designjet eszközeik esetén pontosan eggyel sem, Laserjet szériájuknál körülbelül a nyomtatók egynegyedénél, Deskjet printereiknél pedig körülbelül egyharmaduknál. Míg a legjobban az Officejet és a Photosmart nyomtatók gazdái jártak. Esetükben nagyjából 50-50 százalék az illesztőprogram megléte, illetve hiánya.

A HP illetékesei tovább borzolják a kedélyeket a gyakran ismételt kérdések között is, mivel a mai napig a következő információ olvasható: "a HP szoftverek és illesztőprogramok a Windows 7 megjelenésének közeledtével elérhetőek lesznek, körülbelül 2009 októberének végén". Addig azt javasolják, hogy vásárlóik ne próbálkozzanak a Vistás eszközkezelőkkel, várják meg a Windows 7-es társaikat. Miközben sok eszközhöz a mai napig nem készült el a Vistás driver.

"Kevesebb mint egy éve vásároltuk a jelenlegi nyomtatónkat a kisvállalkozásunkhoz, és most a HP-ra kell várnunk, hogy végre áttérhessünk a Windows 7 rendszerére" - olvasható például egy dühös felhasználó bejegyzése a HP fórumán.

"A HP szorosan együttműködött a Microsofttal, hogy jelenlegi nyomtatóiknak többsége az operációs rendszer premierjére már kompatibilis legyen a Windows 7-tel. A munka tovább folyik, s hamarosan javulhat a jelenlegi helyzet" - nyilatkozta a HP szóvivője a PC Advisor kérdésére. Elmondása szerint az illesztőprogramok heteken belül elkészülhetnek, ha nem hamarabb. Addig azt javasolja  vásárlóiknak, hogy sűrűn látogassák meg a kompatibilitási oldalt, hogy elkészült-e már az általuk keresett driverek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.