Hirdetés
. Hirdetés

Védelem az online bankolók számára

|

A Trusteer kibővített megoldása kifejezetten az anyagi kárt okozó kártékony programokra vadászik.

Hirdetés

A Trusteer Rapport szolgáltatás az elmúlt hónapokban egyre nagyobb népszerűségre tett szert az online bankolást előnyben részesítő felhasználók körében. A Rapportot nemzetközi szinten több mint hatvan bank és pénzintézet támogatja. A szolgáltatást eddig megközelítőleg nyolc millióan vették igénybe világszerte. A Trusteer megoldásának célja, hogy segítse megakadályozni azon támadásokat, amelyeket többnyire kártékony programok révén hajtanak végre a bűnözők.

 

 



A Rapport sokáig leginkább arra volt képes, hogy ha valamely online szolgáltatás esetében gyanús adatforgalmat vagy programot észlelt, akkor azt jelezte a felhasználónak, illetve értesítette a központi monitorozó rendszert. A felhasználók számának növekedésével természetesen újabb igények merültek fel, amelyek elsősorban arra irányultak, hogy a Rapport ne csak riasztásra legyen képes, hanem nyújtson segítséget a kártékony programok eltávolításában is. "Ez egy komoly elvárás volt mind a bankok, mind a végfelhasználók részéről" - mondta Mickey Boodaei, a Trusteer elnök-vezérigazgatója.

A Rapport nem helyettesíti a végponti vírusvédelmi alkalmazásokat, azonban a banki adatok megszerzésére alkalmas, legtöbb problémát okozó, legelterjedtebb kártékony programok eltávolítására képes. A szolgáltatás révén többek között a ZeuS, a Silon, a Bugat és a DBJP kártevőktől lehet megszabadulni. Emellett alkalmas az úgynevezett zero-day fenyegetettségek kiszűrésére is, amit a felhasználó PC-je valamint a bank szervere között felépülő hálózati kommunikáció elemzésével valósít meg. "Amennyiben nem tudunk eltávolítani egy ártalmas programot, akkor azt jelezzük a felhasználónak" - tette hozzá Boodaei.

A Trusteer Rapport szolgáltatásait természetesen nemcsak akkor célszerű igénybe venni, ha az egy bank rendszeréhez szorosan illesztésre kerül, hanem akkor is, amikor a webbiztonságot kell növelni. A szoftver tulajdonképpen egy böngésző plug-in, amely egy egyszerű telepítési folyamat után automatikusan beépül a számítógépen található webböngészőkbe. Ezt követően védelmet biztosít a billentyűleütéseket naplózó kémprogramokkal, a képernyőképeket lementő trójaiakkal, az adathalászattal, az IP-cím és DNS manipulációkkal szemben. Emellett segít az SSL tanúsítványok ellenőrzésében, és a böngészés során felmerülő események naplózásában is. A szoftver az Internet Explorer, a Firefox és a Google Chrome böngészőket támogatja. Az ingyenes verzió korlátja, hogy legfeljebb 100 weboldal védelmét lehet vele biztosítani.

 

 

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.