Vége a Google Wave-nek

|

A Google alig egy évvel közösségi kommunikációs megoldásának bemutatása után, felhagy a sikertelen szolgáltatás további fejlesztésével és üzemeltetésével.

A Google szerdán jelentette be, hogy nem üzemelteti tovább közösségi networking-szolgáltatását; a Wave nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

?A Wave nem vonzott annyi felhasználót, mint reméltük" - írta blogbejegyzésében Urs Hölzle, a Google alelnöke, hozzátéve, az érdeklődés hiánya miatt ?A jövőben nem tervezzük a Wave egyedi termékként való fejlesztését" - tette hozzá.

A vállalat az év végéig üzemben tartja a szolgáltatást, amelynek technológiáját más termékeikben hasznosítják majd - tette hozzá Hölze. A rendszer egyes elemei már ma is, nyílt forráskódú komponensekként hozzáférhetők, a Google pedig olyan eszközöket tervez a felhasználók rendelkezésére bocsátani, amelyek segítségével könnyeben migrálhatják adataikat a Wave-ről.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.