Hirdetés
. Hirdetés

Nem halaszthatjuk el többé a Windows 10 frissítések telepítését

|

A májusi kiadástól szigorodik a Microsoft frissítési politikája: a módosításokkal a telepítésekkel kapcsolatos káoszt akarja megszüntetni a cég.

Hirdetés

A Microsoft többé nem engedi meg, hogy elodázzuk a Windows 10 frissítéseinek telepítését. A Windows 10 1703. változatában bevezetett szolgáltatás eddig lehetővé tette, hogy meghatározott ideig (maximum 365 napig) visszatartsuk a funkciófrissítéseket. A Windows 10 2004-től kezdve azonban jelentősen szűkül a játékterünk, ugyanis a Windows Update Speciális beállítások részében már csak a frissítések 35 napos szüneteltetésére lesz módunk.

Hirdetés

Egészen mostanáig a Windows 10 Pro, Education és Enterprise kiadások felhasználói két funkciófrissítést is elbliccelhettek, kivéve, ha az eszközükön futó Windows 10-változat támogatása a végéhez közeledett. A Microsoftnak ez nagyon nem tetszett: az IT-szakembereknek kiadott dokumentumában a cég most úgy fogalmaz, hogy a frissítési politika módosítása nyomán sok rendszer túl ritkán frissült, és a zavarok elkerülése érdekében úgy döntöttek, hogy a májusi funkciófrissítéssel kezdődően Windows Update-ből kiveszik a halasztásokat.

Ugyanakkor az üzleti felhasználók számára a Microsoft maga ajánl kerülőutat a korlátozások megkerülésére. Ha továbbra is élni szeretnének a korábbi lehetőségekkel, a Helyicsoportházirend-szerkesztőben a Számítógépkonfiguráció, Felügyeleti sablonok, Windows-összetevők, Windows Update, Vállalati Windows Update mappák megnyitása után válasszák ki az Előzetes buildek és funkciófrissítések fogadási idejének megadása, vagy a Minőségi frissítések fogadási idejének megadása lehetőséget, és a megjelenő ablakban végezzék el a kívánt konfigurálást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.