Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyes játék online piactéren hirdetni

|

Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy az egyik onlie piactér üzemeltetői bizony nem olyan megértőek, mint azt egy felhasználó várná. Avagy fizessünk nekik jutalékot a semmiért!

Hirdetés

 

money_coins_k.jpg
Valószínűleg a legtöbben Önök közül is használtak már valamilyen online piacteret vásárlásra, vagy eladásra. Azonban nem biztos, hogy találkoztak olyan rejtett veszélyekkel mint például jutalékot fizetni a semmiért - mi saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy az ügyfélszolgálat bizony nem a felhasználó érdekeit nézi, és még csak kellően segítőkésznek sem nevezhető - avagy ha nem vagyunk tisztában a legelején az apróbetűs résszel, alaposan ráfázunk.

 

Miután leütöttek egy terméket az egyik ilyen piactéren - a TeszVeszen -, rá egy hétre jelentkezett is a vevő: az üzlet a valóságban azonban végül nem született meg. A következő hónap első napján érkezett egy e-mail, mely szerint 1589 forintot kell befizetni jutalékként, az "előző hónap szolgáltatásai" miatt. A problémát - hogy valójában nem is volt üzlet -, az e-mail megérkezte után jeleztem a TeszVesz ügyfélszolgáltatának, ahol azonban ahelyett, hogy érdemben foglalkoztak volna az egyébként részletesen leírt üggyel, CTRL + C-vel kimásoltak valahonnan két mondatot, és visszaküldték.

 

A kapott linket elolvastam, amin az szerepelt, hogy a jutalékkal és a számlával az adott hónap 15. napjáig nem kell foglalkozni - így is tettem, mint később kiderült, rosszul. Az ügyfélszolgálat tájékoztatásának hiányában ugyanis később kénytelen voltam rájönni, hogy az apróbetűs rész szerint csupán a 15. napig lehetett volna jutalékvisszatérítést kérni. Tehát 16-án már hiába tettem így.

 

Mindez persze nem történt volna meg, ha a levelem kérdéseit meg is válaszolják. A problémát utána többször elmagyaráztam, és kértem, hogy hadd beszéljek egy illetékes személlyel - válaszként mindig egy CTRL + C-vel kimásolt üzenet jött, alatta azzal a felirattal, hogy "Üdvözlettel: a TeszVesz Csapata". Az e-mailezések eredményeként az ügyfélszolgálat tájékoztatásából az derült ki, hogy nem csupán illetékes személy nincs a cégnél, aki intézkedhetne, de még a leveleket megválaszoló egyénnek sincs neve; hiszen hiába kértem többször, sosem írták oda, ki válaszolt (Talán más levelet olvastak az ügyintézők, vagy csak nagyon gondban vannak a nevekkel? Persze az is lehet, hogy nincs nekik.).

 

moneyprintc10055084.jpg

 

A TeszVesz felhasználói feltételei szerint egyébként az üzlet létrejött, a 15-e pedig elmúlt - így legyen szó hanyag ügyintézésről, vagy figyelmetlen ügyfélszolgálatról, amely aztán képtelen eljárni bármilyen problémában; a jutalékot a valóság ellenére ki kell fizetni, hiszen jogilag igazuk van, és követelhetik a pénzt.

 

Ne essenek tehát hasonló hibába: jól olvassák el a legutolsó apró betűt is! Hiszen senki nem azt nézi, hogy mi az igazság, vagy mi fair és mi nem, hanem, hogy miként tudna a semmiért pénzt kisajtolni másokból. Nem olyan régen hallottuk, hogy "semmi nincs ingyen" - kis szójátékkal élve ezúttal tényleg a semmi nincs ingyen.

 

Szándékunk természetesen nem a rossz hír keltése, csupán a felhasználók figyelmeztetése - annál is inkább, mivel ha ellentmondanak, és olyat találnak írni, hogy majd mesélnek róluk másoknak, még perrel is megfenyegetik Önöket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.