Hirdetés
. Hirdetés

Veszélyesek az ingyenes postafiókok?

|

A legtöbb ingyenes hazai levelező szolgáltató 90 napi inaktivitás után kiüríti a felhasználók postafiókjait.

Hirdetés

Az ingyenes szolgáltatók felhasználói közül sokan bíznak abban, hogy a több százezer, esetleg millió felhasználónak e-mail fiókot biztosító cégek mérete már önmagában garancia arra, hogy a levelek mindig elérhetőek lesznek, sohasem fognak eltűnni - és sohasem kell ezért a szolgáltatásért fizetni. Ám a Yellow Cube közleménye szerint nem árt vigyázni, hiszen bármikor jöhet egy kiküldetés, egy nyaralás, esetleg egy baleset, vagy egy 3 hónapig tartó kórházi kezelés, amikor egy idő után a szolgáltatók törlik a teljes ingyenes postafiók tartalmát, így visszaállíthatatlanul eltűnnek a levelek és fájlok, amelyeket biztonságban hittünk.

Ráadásul problémát jelenthet az is, ha munkahelyváltás miatt megszűnik a régi email címük, s vele együtt pedig eltűnnek a korábbi leveleink is. Csakhogy az évek során felhalmozódó levelekre bármikor szükségünk lehet, arról nem is beszélve, hogy a szeretteinkkel való kapcsolattartás emlékeit is szeretnénk megőrizni. Ezért kulcsfontosságú, hogy valamennyi elektronikus levelünket bármikor, bárhonnan és garantáltan elérjük.

Leveleidet töröltük

Az ingyenes levelezési szolgáltatók azonban nem garantálják ezeket a feltételeket - figyelmeztet a Yellow Cube. Elég, ha egy ideig nem lépünk be, és valamennyi levelünket törli a szolgáltató a postafiókból - mindegy, hogy milyen régóta vagyunk felhasználóik.

A Freemail, és több más hazai levelezési szolgáltató például 90 napi inaktivitás után kiüríti a felhasználó postafiókját, amelyet a következő belépéskor újra lehet ugyan aktiválni, ám a korábbi leveleknek örökre „lába kél".

A Yahoo pedig bármikor, előzetes értesítés nélkül felfüggesztheti a belépési lehetőséget, illetve törölheti a postafiók tartalmát. A Google ennél egy kicsit megengedőbb: 9 havi távolmaradás esetén szünteti csak meg a postafiókot.

„A fenti példák jól mutatják, hogy a felhőszolgáltatások bár hasznosak, korántsem jelentenek garanciát az ott tárolt tartalmakra" - vélte Bódis Ákos, a MailStore hazai képviseletének ügyvezetője. Az alkalmazás segítségével például néhány kattintással beállítható, hogy mely postafiókok tartalmát szeretnénk archiválni. A program a folyamat során tömöríti a leveleket, így a több gigabyte-nyi postafiók-tartalmak is kezelhető méretűvé válnak, ráadásul egy kattintással kiírhatjuk a tartalmat CD-re, DVD-re és másolatot készíthetünk egy pendrive-ra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.