Hirdetés
. Hirdetés

Veszettül gyorsak az Intel új Optane tárolói

|

A sebességük tízszerese a hagyományos SSD-ének. Már tesztelik az Optane memóriamodulokat is, megjelenésük jövőre várható.

Hirdetés

Kezd konkrét termékekben is testet ölteni az Intel Optane technológiája: a tárolók szállítása már megkezdődött, az első Optane memóriamodulokra azonban 2018-ig várnunk kell.

Az Optane egy újfajta nem felejtő memória és tároló, amely az Intel és a Micron által kifejlesztett 3D Xpointon alapul. Az Intel a CES-en jelentette be első Optane termékeit: olyan kiskapacitású SSD-ket, amelyek a PC-k tárolóaljzataiba illeszkednek.

Az Optane memória DIMM-ek különböznek tőlük: a PC-k és szerverek DRAM-jait hivatottak felváltani, és a DDR4 aljzatokba illeszkednek majd. A tesztelésre szánt első példányokat már leszállította az Intel, de a piaci megjelenést csak jövőre tervezi.

A bemutatón az Intel Optane SSD-i tízszer gyorsabbak voltak a hagyományos SSD-knél. A PC-gyártók  a játékok, a rendszerindulás és az alkalmazások felgyorsulását várják tőlük.

Kevesebbet tudni az Optane memória DIMM-ekről, amelyeket a nagyvállalati hardvergyártók fognak tesztelni. Az Intel vezére, Brian Krzanich mindenesetre nagy reményeket fűz az új technológiához,  és úgy véli, hogy az Optane teljesen át fogja alakítani a PC-k és szerverek architektúráját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.