Hirdetés
. Hirdetés

Vezeték nélkül zenél a Zune

|

Az idei karácsonyfa alatt biztosan ott lehet a Microsoft új 30 GB-os, FM rádiós és vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező zenelejátszója, a Zune.

Hirdetés

A Microsoft a nyáron szivárogtatta ki, hogy a Toshiba építi meg a Zune zenelejátszót, szeptember 14-án pedig hivatalosan is bemutatták az eszközt. Méltó Apple versenytárshoz illően, a lejátszóhoz kapcsolódó Zune Marketplace online szolgáltatást is elindítanak.

A lejátszó az iPodtól eltérően nemcsak zenelejátszára, videó lejátszására és fényképnézegetésre alkalmas, hanem építettek bele FM rádiót és vezeték nélküli (wireless) kapcsolattal szerelték fel. Ezen keresztül a felhasználók zenét, fotókat, lejátszási listákat küldhetnek egymásnak. A vezeték nélküli kapcsolaton érkezett zeneszámot a felhasználó három napon át összesen három alkalommal játszhatja le, ha ezek után továbbra is meg szeretné hallgatni, akkor meg kell vásárolnia a Zune zeneboltból. Innen egyébként darabra is lehet majd vásárolni számokat, havi előfizetés fejében korlátlan mennyiségű zenét lehet letölteni. Ezek ára nem ismert, és egyelőre a Zune zenelejátszó áráról sem árultak el semmit.

A zenelejátszó három színben lesz kapható, feketében, barnában és fehérben. A 3 hüvelykes képernyőt el lehet fordítani, és úgy is lehet nézni rajta a filmeket. A képernyő saját fotókkal, témákkal személyre szabható. A készülékre előre feltöltenek bizonyos tartalmakat, többek között a TS, az EMI és a Virgin Records kiadók repertoárjából. A készülékkel egy időben más gyártók Zune kiegészítői is megjelennek a piacon.

A Zune zenelejátszóval nem lesz könnyű dolga a Microsoftnak - vélik az elemzők. A Dell nemrég jelentette be, hogy beszünteti DJ Ditty néven futó zenelejátszója gyártását, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A valamikor 80 százalék feletti piaci részesedéssel bíró iPod is veszít népszerűségéből, jelenleg valamivel 70 százalék felett áll.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.