Hirdetés
. Hirdetés

Vezeték nélküli USB noteszekben is

|

További drótoktól szabadulhatunk meg, miután a Dell és a Lenovo vezetéknélküli USB lapkával szállított gépet jelentett be.

Hirdetés

Az USB Implemeters Forum hétfőn Oregonban jelentette be azt a hat terméket, amely megkapta tőlük a hivatalos pecsétet a vezetéknélküli USB lapka használatára. Egyelőre két notebookgyártó, a Dell és a Lenovo termékeiben jelenik meg ez az új lapka. Ezzel párhuzamosan a D-Link és az IOGear vezetéknélküli hubokat és vezetéknélküli USB adaptereket dobott a piacra. A termékek az iskolakezdési szezonra kerülnek a boltokba, és rájuk kerül a Certified Wireless USB logó.

A három, vezetéknélküli USB-vel felszerelt noteszgép a a Dell Inspiron 1720 és Lenovo ThinkPad T61 és T62p. A vezeték nélküli USB-nek egyelőre csak marketingértéke van, hiszen a piacon még nem jelentek meg azok a perifériák, amelyekhez vezeték nélküli USB-vel lehetne csatlakozni. Ezért van értelme a D-Link és az IOGear termékeinek, hiszen például az USB-s nyomtatót egy vezetéknélküli USB-hubhoz csatlakoztatva lehet majd használni a most bejelentett új noteszgépekről. A vezeték nélküli USB lapkát még nem tartalmazó gépekhez vezetéknélküli USB adaptereket találták ki.

A vezeték nélküli USB a Bluetooth technológia riválisa. A kapcsolat 4,5-9 méteres hatósugarú, ám gyorsabb, mint a Bluetooth: 3 méteres távolságban az adatátvitel sebessége 480 Mbps, 9 méterről 110 Mbps. Szakértők szerint az USB lapka sokkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a Wi-Fi chip.

Mint arról korábban írtunk, a Nokia is kifejlesztett egy hatékonyabb, rövidtávú vezetéknélküli adatátviteli technológiát, ami kevesebbet fogyaszt, mint a Bluetooth. Az adatátviteli kapcsolat neve Wibree.

tablazat_1.jpg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.