Hirdetés
. Hirdetés

VGA-ban és Mini-ITX-ben erősít az Intel

|

Úgy tűnik, hogy az Intel erősíteni kíván az integrált grafikus vezérlő kínálatán és talán ennél távolabbra is tekint. Olcsóbbak lesznek mini PC-k?

Hirdetés

Weboldalán az Intel munkatársakat toboroz integrált grafikai vezérlők hardveres és szoftveres fejlesztéséhez. A Visual Computing Group készíti a cég alaplapi chipsetbe integrált grafikus vezérlőit, de szimplán az a tény, hogy az AMD-ATI fúziót követően az Intel grafikus vezérlők tervezéséhez keres szakembereket, találgatásra ad okot. Jó ideje már, hogy az Intel csak integrált grafikus megoldásokat kínál, de ezek 3D-s képességei jelentősen elmaradnak attól is, amit a felhasználók a belépőszintű megoldásoktól is elvárnak. Véleményünk szerint a cég ebben szeretne jelentősen erősíteni, illetve valószínűleg az AMD-hez hasonlóan szintén CPU-ba integrált VGA fejlesztését szeretné beindítani. Egyes elemzők megkockáztatják azt is, hogy az Intel szeretné a jövőben kihasítani a saját szeletét a (nem integrált) grafikus vezérlők piacából is.

Tajvani alaplapgyártók arról számolnak be, hogy a chipgyártó óriás a második negyedévtől promótálni kezdi a VIA Technologies által kifejlesztett Mini-ITX szabványú alaplapokat.

Az Intel termékterve szerint a Mini-ITX-et a belépőszintű processzorok mellett, a kisméretű, small form factor (SFF) PC-khez is ajánlani fogja. Bár SFF gépeket több gyártó is készít - beleértve az AOpent, Shuttle-t, Acert -, ezek viszonylag alacsony számban kelnek el, mert áruk igencsak magas. A gyártók jelentősen lefaraghatnának az előállítási költségekből és így a végfelhasználói árakból is azzal, hogyha az eddig használt, az adott termékhez tervezett egyedi méretű és kialakítású alaplapok helyett ipari szabvány szerint kialakított alaplapokat használhatnának ezekben. A 17×17 centiméteres alapterületű Mini-ITX alaplapok pedig ideálisak lennének ehhez.

Wen-Chi Chen, a Mini-ITX szabványt megalkotó VIA Technologies vezérigazgatója annak ellenére pozitívan kommentálta a hírt és "örömmel üdvözöl minden gyártót a Mini-ITX előállítók klubbjában, hogy (együtt) növeljék annak piaci részesedését", hogy az Intel a SIS662-es integrált lapkakészletét ajánlja a termékeit kiszolgáló Mini-ITX alaplapokhoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.