Hirdetés
. Hirdetés

Videó: valóban így elvarázsolja a hangyákat az iPhone?

|

A hívást fogadó, csörgő okostelefon körkörös mozgásra készteti a fejlett társas életet élő rovarokat.

Hirdetés

Több mint két millióan nézték már meg a YouTube-on azt a videót, amelyen egy, a földre helyezett iPhone-t járnak körbe az éppen hívást fogadó, vibráló okostelefontól elbűvölt hangyák. Egyesek átverésnek, egyszerű hamisítványnak tartják a videót, míg mások - köztük egy biológus - úgy vélik, a jelenség oka abban keresendő, hogy a sajátos kommunikációs rendszerrel rendelkező hangyák a rezgéstől izgalomba jönnek, és a viselkedésüket befolyásoló vegyületet, feromont kezdenek termelni, de az is lehet, hogy a telefon alakja ösztönzi őket a körkörös mozgásra. A videót hamisítványnak tartók arra hívják fel a figyelmet a kommentekben, hogy a 21 másodperces film számítógépes programmal készített gyenge minőségű munka, mivel digitális feldolgozásra utal, hogy a hangyák néha egymáson keresztül másznak át.

Egy másik kommentelő ugyanakkor az okostelefon hangszórója által keltett kör alakú mágneses térrel magyarázza a hangyák körkörös mozgását, mivel annak nagyobb az erőssége a készülék közelében, mint a föld mágneses terének.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.