Hirdetés
. Hirdetés

Videós kártyaolvasó

|

A SanDisk a jelenleg is zajló berlini IFA kiállítás alkalmával mutatta be az új, V-Mate Video Memory Card Recorder névre keresztelt terméket.

Hirdetés

A V-Mate egy szokásos méretű, könnyű, univerzális hordozható USB 2.0 kártyaolvasó, ami önmagában még nem lenne különösebben érdekes dolog. Ami a termékben mégis figyelemreméltó, hogy hátoldalán videobemenetet is találunk, ezáltal összeköthető bármilyen szórakoztatóelektronikai videós masinával, például VHS rekorderrel, műholdas vevőegységgel, televízióval vagy akár DVD felvevővel is.

A V-Mate-et nem kell a PC-hez csatalkoztatnunk, önállóan végzi a videojelek feldolgozását és MPEG-4 formátumba tömörítését. Távirányító is jár hozzá, melynek kezelőfelületét a tévén jeleníti meg. A mellékelt infra jeladó révén képes vezérelni a televíziót vagy a műholdvevőt, azaz önállóan képes kiválasztani az ütemezett felvételben beállított televíziócsatornát, mintha csak egy videomagnóról lenne szó.

Beüzemeléskor - az esetleges inkompatibilitás elkerülése végett - kiválaszthatjuk, hogy miféle eszközzel fogjuk lejátszani a felvételeket. A rögzítés képmérete lehet akár 640×480 képpont is, ami már televízión is megfelelő képet ad, tehát a V-Mate nemcsak mobil minőséghez alkalmazható. A készülék három és fél órányi videoanyag rögzítésére képes, és számtalan memóriakártya-formátumot támogat, például az SD-t (Secure Digital), a MicroSDHC-t (Micro Secure Digital High Capacity), a MiniSDHC-t, az MMC-t (multimedia card) vagy éppen a Memory Stick Duót és a Memory Stick Pro Duót is.

A termék piaci létjogosultságát a napjainkban terjedő tenyérgépek, a videós mobiltelefonok és a személyi videolejátszók adják. Újdonságával a SanDisk azt a születőfélben levő piacot célozza meg, amit már megtalált magának például a Neuros Technology International is MPEG4-es rekorderével. Az 5,1×2,6×0,8 hüvelykes készülék októberben kerül a boltokba, ára a gyártó szerint 129,99 dollár lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.