Hirdetés
. Hirdetés

Videót töltünk le mobilra

|

Mobilinternet előfizetésünket videóletöltésre, fájlmegosztásra és weboldalak nézegetésére használjuk.

Hirdetés

Youtube mobilon
Youtube mobilon

Az Allot Communications adatforgalom menedzselésére szolgáló eszközöket értékesítő cég adatai szerint 2011 első félévében a világ mobil adatforgalma 77 százalékkal nőtt. Ennek jelentős részét a videó streaming tette ki, a maga 39 százalékával - ennek oroszlánrésze a YouTube-ről származik.

A második legtöbb mobilinternetet igénylő alkalmazások a fájlmegosztók voltak 29 százalékkal, weboldalak nézegetésével pedig 25 százalék ment el. Az azonnali üzenetküldés és VoIP forgalom együttesen 4 százalékot tett ki, más mobil alkalmazások pedig 3 százalékot vittek el.

A VoIP forgalom nagy részét a Skype hívások tették ki - a nemrég Microsoft megvásárolta szolgáltatás a teljes hangforgalom 82 százalékát tette ki, a Windows Live hangüzenetek 3 százalékos részesedést érhettek el.

Az azonnali üzenetküldők esetében kiegyensúlyozottabb volt a mezőny: a Yahoo Messenger a vezető a maga 29 százalékával, második a Windows Live 25 százalékkal, harmadik a kínai QQ 18 százalékkal, míg a Google Talk negyedik helyre szorult 12 százalékkal.

A legtöbb alkalmazást az Apple App Store-jából töltötték le (84 százalék), az androidosok nem voltak ennyire aktívak (13 százalék).

Szerencsére a mobilszolgáltatók is gyorsan reagálnak a felhasználók igényeire és egyre több társaság kínálatában jelenik meg a gyakorlatilag korlátlan adatcsomag, amikor egy adott mennyiségű adat elhasználása után a szolgáltató lassítja az internet sebességét, anélkül, hogy számlázna az extra adatforgalomért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.