Hirdetés
. Hirdetés

Videotolmács-szolgáltatás

|

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) fejlesztésében az Invitel stratégiai partnerként vett részt.

Hirdetés

Rekordmennyiségű pályázat érkezett idén az öt év alatt igazi innovációs seregszemlévé nőtt Invitel InnoMax Díjra. Az Invitel szolgáltatásaira épülő vállalati fejlesztések között a nagyvállalati kategória díját a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének videotolmács-szolgáltatása nyerte el, mely hivatali ügyintézéskor, a munkahelyen vagy épp egészségügyi ellátások alkalmával egyaránt segíti az érintetteket.

Ma Magyarországon 60 ezer siket és 300 ezer valamilyen halláskárosodással bíró, azaz nagyothalló ember él – az ő hétköznapjaikat könnyíti meg a videotolmács-szolgáltatás. A rendkívül rugalmasan működő megoldás segítségével a kommunikáció során nincs többé szükség a jeltolmács személyes jelenlétére. Egy orvosi kezelés esetében például elegendő, ha a páciens táblagépen vagy okostelefonon felhívja a jeltolmácsot, aki távolról, egy tolmácsközpontban ülve, zártláncú videohálózaton keresztül közvetít halló és nem halló fél között. Sőt, a szolgáltatás azt is lehetővé teszi, hogy akár két hallássérült ember kommunikáljon egymással mobilkészülék segítségével.

„Remélem, hogy pár év múlva már nem lepődik meg senki azon, hogy egy jelnyelvi tolmács hívja fel egy hallássérült ügyfél nevében” – mondta el Ormódi Róbert, a SINOSZ ügyvezető igazgatója.
„A KONTAKT Tolmácsszolgálat rendszerének telekommunikációs elemei az Invitel országos lefedettséggel rendelkező távközlési hálózatának bázisán valósultak meg. Az informatikai rendszerelemek számára szintén társaságunk biztosít elhelyezést, Magyarország egyik legmodernebb adatközpontjában, az Invitel Kozma utcai DataCenterében – itt találhatók a KONTAKT Tolmácsszolgálat rendszerét kiszolgáló számítógépszerverek is.

 

A rendszer fejlesztésében partnerünk, az E-Group ICT Software Zrt. is fontos szerepet játszott, a KONTAKT Tolmácsszolgálat rendszerének szoftvertechnológiai hátterét az általa kifejlesztett integrált kép-, hang- és üzenetközvetítő platform biztosítja” – mondta el Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. „Egy technológiai vállalat vezetőjeként és magánemberként is örömmel tölt el, hogy a SINOSZ az Invitelt választotta stratégiai partneréül, és ezáltal segíthetjük ennek a nemes programnak a megvalósítását. A fogyatékkal élők számára már nemsokára széles körben elérhető lesz a SINOSZ megoldása, ami egyben jó példa a civil szervezetek és a legmodernebb technológiát képviselő vállalatok közérdeket is szolgáló, sikeres együttműködésére” – tette hozzá.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.