Hirdetés
. Hirdetés

Világhódító úton a magyar Metapay

|

A magyar Metapay és az USA-ban, Kanadában, valamint az Egyesült Királyságban is jelen lévő Intellitix stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

Hirdetés

A rendezvények elektronikus beléptetésében világpiac vezető Intellitix-el kötött megállapodás eredményeként az elmúlt években megismert Metapay Fesztiválkártya megoldás a globális fesztivál piacon is megjelenik 2012-ben: a cég európai és amerikai rendezvényeken is biztosít majd készpénzmentes szolgáltatásokat.

A stratégiai együttműködési megállapodást pénteken Londonban, az ILMC nemzetközi fesztivál szakkonferencián írt alá a Metapay és az Intellitix arról, hogy a két megoldásszállító együtt dolgozik majd a jövőben.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy olyan szolgáltatást alakítottunk ki, amely a világpiacon is eladható. Magyar fejlesztők, magyar menedzserek, magyarországi tőke felhasználásával teremtettek egy globálisan is értékesíthető terméket. A Metapay sikere valódi magyar siker sztori. Különösen izgalmas számunkra, hogy a fesztiválok világában piacvezető beléptető rendszer szállítóval dolgozhatunk együtt. – mondta Lévai Gábor, a Metapay szolgáltatást üzemeltető Meta-MPI Kft ügyvezetője.

A Metapay a világon azon kevés független pénzügyi-informatikai szolgáltató cég egyike, amely 2010 óta folyamatosan és biztonságosan szolgál ki különböző szabadtéri, alkalmi fesztiválokat készpénzmentes fizetési megoldással. 2011-ben több mint négymillió tranzakciót bonyolított le öt különböző fesztivál helyszínen Magyarországon, többek között a Szigeten, a Heineken Balaton Sound-on és a Volt-on. Ezzel a teljesítményével a Metapay ma a világ legnagyobb rendezvény „készpénzmentesítő” vállalkozása.

Az Intellitix különböző fesztivál eseményeken biztosít elektronikus beléptetéssel kapcsolatos megoldásokat. Tavaly 1 millió rádió-frekvenciás azonosítót (angolul: RFID-tag-et) tartalmazó karszalagot bocsátottak ki amerikai fesztiválok többségén, többek között a nemzetközileg is ismert Lollapalooza fesztiválon és más rendezvényeken mint a Coachella, Bonnaroo és az Austin City Limits.

- A készpénzmentes fizetési rendszerek – amelyek számtalan előnyt kínálnak az esemény szervezőknek – alapvetően átformálják a fesztivál-szervezést. A két cég együttműködése meggyorsítja az új lehetőségek kihasználását – ezt már Serge Grimaux, az Intellitix vezetője nyilatkozta.

A Metapay a magyar tudás-export részévé is válik ezzel a megállapodással: az Intellitix a fizetés-kezelés rendszerét a Metapay-től veszi át.

A két cég egyébként azért is jól kiegészíti egymást - így a magyarázat -, mert az Intellitix főleg a beléptetési rendszerek fejlesztésére koncentrált eddig, míg a Metapay a fesztiválokon való fogyasztást könnyítette meg készpénzmentes rendszere kifejlesztésével.

Az Intellitix a Metapay szolgáltatásaival megerősítve, 2012 nyarán összesen 3 millió azonosító kibocsátását és használatát tervezi Észak-Amerikában és Európában. A cégek közös szolgáltatásaikkal a fesztivál szervező stábok kiszolgálásán és a beléptetés biztosításán túl a fesztiválok közösségi média felületeken való támogatásában is részt vállalnak majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.