Hirdetés
. Hirdetés

Világpremier: Athlon 64 FX-62 és nForce 5 teszt

|

Az AMD megkezdte a Socket AM2 foglalatra épülő processzorok gyártását, és ezzel egyidejűleg a DDR II memóriák használatát. Magyarországon elsőként társlapunk, a PC WORLD mutatja be az AM2 tokozású AMD Athlon 64 FX-62 processzort és az azt támogató nForce 5 platformcsaládot. Újdonságok, első benyomások, teszteredmények első kézből!

Hirdetés

Az nForce 500 elsődleges apropóját az AMD új tokozása, az AM2 adta: a processzor új foglalatot kapott, és a hűtés is teljesen új. Ez jó lehetőség volt az NVIDIA számára a számos újdonságot tartalmazó nForce 500 termékcsalád bemutatására. A családtagok az nForce 590 SLI, 570 SLI, 570 és 550 lapkák. A csúcskategóriát jelentő 590 SLI a kemény magos játékosok számára készült; az 570 SLI a teljesítmény orientált, "hagyományos" két VGA kártyás (SLI) játékosokat célozza, míg az 570 Ultra és 550 MCP a középkategóriás felhasználói rétegnek készültek.

Az első érdekes újdonság a LinkBoost: amennyiben nForce 590 SLI lapkakészletű hardverrel rendelkezünk, és GeForce 7-es VGA kártyánk van, 25 százalékkal emeli a PCI-Express foglalatokat kezelő MCP és SPP lapkák közti buszsebességet. Mindez automatikus, csupán a BIOS-ban kell bekapcsolnunk. Ezt a funkciót az NVIDIA bárminemű hardverelem élettartam csökkenése nélkül garantálja - majd a hosszú távú tesztelés során kiderül, hogy mennyire igaz.

Másik érdekesség a Teaming. Az összes nForce 500 alaplapon két gigabites Ethernet kaput találunk: ez a funkció a két kaput "összeereszti", és ha egy hálózati eszközbe dugjuk a két kábelt, a rendszer csak egy IP-címet fog kiosztani, viszont megduplázza a hálózati sebességet, ami 2 gigabit/másodperc lesz, mindkét irányba. De nem ez az egyetlen, hálózati újítás! A First Packet kifejezetten játékosok számára könnyíti meg az életet: amennyiben komoly hálózati forgalmat bonyolítunk, miközben játszunk is, megadhatjuk, hogy a játékszoftver hálózati csomagjait vegye előre a rendszer, így a válaszidő a lehető legkisebb lesz. Kipróbáltuk, tényleg hasznos.

Az újdonságok között mindenképpen meg kell még említeni az SLI memóriát. Nem elírás, az NVIDIA valóban kiterjeszti az SLI szabványt a memóriákra! A Corsairrel szoros együttműködésben már rendelhetőek az EPP, azaz Enhanced Performance Profile (fejlesztett teljesítményprofilú) DDR2-es memóriák. Ezek olyan plusz információt tárolnak magukban, amelyekkel még könnyebb a túlhajtás, mindez biztonságosan, és szintén automatikusan.

A hardverek tesztelése természetesen még jóval tovább folyt, a teljes cikket, képeket és táblázatokat az online PC WORLD virtuális hasábjain lehet végigböngészni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.