Hirdetés
. Hirdetés

Villám ütötte ki az Amazon és a Microsoft szervereit

|

A cégek Dublinban hosztolt rendszereit tápláló vészgenerátorok egy része nem lépett időben működésbe. A vasárnapi incidens jelentős zavarokat okozott a felhőszolgáltatások működésében.

Hirdetés

Egy vasárnapi vihar jelentős károkat okozott az Amazon és a Microsoft cloud rendszereinek működésében. Egy villám helyi idő szerint 10 óra 41 perckor ütötte ki a cégek szerverparkját kiszolgáló generátorokat. Alapesetben a tartalékgenerátoroknak kellett volna átvenniük a meghibásodott berendezések feladatát, de a villámcsapás nyomán történt robbanás azok egy részét is működésképtelenné tette.

Az üzemeltetőknek hajnali 1 óra 56 perckor sikerült helyreállítaniuk az áramellátást. Az Amazon szakemberei szerint nem elég korán: „Tudjuk, hogy sokan izgatottan várják a szervereink helyreállítását, szeretnénk informálni önöket arról, miért tartottak ilyen sokáig a javítási munkálatok" - írta kapcsolódó blogbejegyzésében az Amazon. "Az energiakimaradás annyira komoly volt, hogy több EBS-szerverünk is használhatatlanná vált: ezeket egyenként, manuálisan kellett helyreállítanunk" - írták.

A helyreállítási munkálatok felgyorsítása érdekében az Amazon extra EBS-eket is beállított.

A Microsoft Business Productivity Online Standard Suite csomagjának felhasználói szintén szolgáltatáskimaradást tapasztalhattak, de a redmondi cég szakemberei viszonylag gyorsan, este 5 óra 45 percre helyreállították a rendszert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.