Hirdetés
. Hirdetés

Villámgyors katasztrófa utáni helyreállás

|

A NetBackup 7 – egyszerű megoldást kínál a vállalatoknak mentés, helyreállítás és adattárkezelés területén.

Hirdetés

A Symantec bejelentette a nagyvállalati adatvédelmi megoldásának legújabb változatát, a NetBackup 7-et. A NetBackup lehetővé teszi a szervezetek információkezelésének hatékonyabb módját. A deduplikáció segítségével lehetővé válik az adattárak valamint a  hálózati forgalom optimalizálása, ami a költségek drasztikus csökkenésével jár. Az újonnan beépített többszöröző eljárás segítségével a katasztrófa utáni helyreállás jóval egyszerűbbé és gyorsabbá válik. A NetBackup a mentés és helyreállítás virtuális környezetben való felgyorsítása érdekében a virtuális gépek teljes körű védelmét is biztosítja.

„2010-ben az informatikai vezetők a növekvő adattárak kezelésének és a bonyolultság csökkentésének elősegítése érdekében a mentést és a helyreállítást tartják az egyik legfontosabb kihívásnak” – mondta Pulai András, a Symantec vezető rendszermérnöke. „A NetBackup 7 a fizikai és virtuális szerverek egyetlen megoldással történő védelmével, a tárolt adatmennyiség egyszeresítés általi csökkentésével és a villámgyors helyreállítással segít megbirkózni a vállalatoknak ezekkel a feladatokkal.”



Egyszeresítés mindenhol

A NetBackup 7 a Symantec még 2009-ben meghirdetett egyszeresítési stratégiájának zászlóshajója. Az egyre növekvő adattárolási igény, virtualizációs megoldások használata során nem ritka, hogy ugyanazt az adatot több példányban is eltároljuk ugyanazon az adathordozón. Az ilyen redundancia – duplikátumok - eltávolítását nevezzük deduplikációnak (egyszeresítésnek). A deduplikáció segítségével megszüntethetők a többszörösen tárolt adatok által feleslegesen foglalt kapacitások, így nő a tárolókapacitásaink hatékonysága. A kisebb tárhely felhasználással kevesebb energiát fogyasztunk, a kisebb méretű adathalmaz mentése is kevesebb időt igényel. Azáltal, hogy az egyszeresítés az adatforráshoz közelebb, a felhasználói gépbe illesztődik be, a NetBackup meggyorsítja és hatékonyabbá teszi a külső irodák, adatközpontok és virtuális környezetek mentését, és akár 90 százalékkal is csökkenti a hálózati forgalmat. A mentést végző felhasználói gépbe beépülő egyszeresítés szükségtelenné teszi a további célhardvert és az egyedi konfigurációt, hiszen az ügyfeleknek csupán frissíteniük kell a legújabb változatra, hogy megvalósuljon a tárhelyek nagymértékű megtakarítása.   

A virtuális gépek egyszerű és teljes körű védelme
A virtuális technológia fokozódó elterjedésével egyre bonyolultabbá válik a mentés. A NetBackup a Hyper-V és VMware mentés szabványosításával egyszerűbbé teszi a virtuális szerverek adatvédelmét. Az adatközpontok helyzetéről szóló 2010-es felmérésben a virtuális gépek védelme terén a szervezetek a virtuális gépek lemezképéből történő részlet-helyreállítást tartották a legnagyobb feladatnak. A NetBackup 7 a VMware vSphere környezet blokkonkénti növekményes mentéséből azonnal képes helyreállítani a fájlt, és a Hyper-V virtuális gép mentésképéből könnyen helyreállít egyes fájlokat vagy könyvtárakat. A NetBackup 7 virtuális környezetbeli egyszeresítésének és növekményes mentésének köszönhetően jelentősen meggyorsulhat a mentés, és a virtuális gépek mentésének tárigénye akár 95 százalékkal is kevesebb lehet.



Az integrált többszörözés felgyorsítja a katasztrófa utáni helyreállítást

A NetBackup platformba újonnan beépített többszöröző eljárás révén a szervezeteknek akár 95 százalékkal kevesebb adatot kell mozgatniuk telephelyeik között. Ezáltal az alkalmazások és a mentett adatok bárhol és bármikor gyorsan és könnyen helyreállíthatók. A szalagos katasztrófa utáni helyreállításhoz kapcsolódó költségek és kezelési ciklusok így csökkennek.

A NetBackup 7-ben bevezetésre kerül az OpsCenter nevű, beépített jelentő- és kezelőfelület. Az ügyfelek innen központilag kezelhetik adatvédelmi környezetüket, és egységes képet kaphatnak az összes mentési és helyreállítási műveletről. Az új kezelőfelület egységesíti a főbb Symantec termékek (a NetBackup, a NetBackup PureDisk, a Backup Exec és az Enterprise Vault) mentési és archiválási információinak felügyeletét és jelentéseit. Az OpsCenter Analytics használatával fejlett elemző funkciók és a külső gyártók mentési termékeinek jelentései is rendelkezésre állnak. Ezekkel az összekapcsolt funkciókkal csökkenthető a telephelyek közötti katasztrófa utáni helyreállítás kockázata, és egységessé tehető a mentési és archiválási információk nézete.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.