Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális 3D-s tervezőiroda

|

A KÜRT Zrt., a TÜV Rheinland Csoport és az Országos Kutatási és Szaktanácsadó Intézet Nonprofit Zrt. közös kutatási-fejlesztési projektjének eredménye egy olyan virtuális tervezőiroda, amely 3D-s műszaki és humán modellezésre egyaránt alkalmas.

Hirdetés

Az informatikai projekt egyik célja egy műszaki fejlesztői környezet kialakítása, amely valós idejű együttműködést tesz lehetővé és bárhonnan elérhető. Ez a virtuális munkahely megoldja, hogy a világ legkülönbözőbb részein lévő mérnökök kiemelten biztonságos körülmények között dolgozhassanak együtt anélkül, hogy fizikailag egy helyen lennének. A fejlesztés lehetővé teszi majd az online kooperációt, ami valós időben történő párhuzamos munkavégzést jelent egy mindenki számára elérhető virtuális szerverkörnyezetben.

 

A projekt másik célja a virtuális (szimulált) verifikáció. Ez azt jelenti, hogy a rendszerben bármely munkadarabot meg lehet feleltetni a szükséges iparági előírásoknak, normáknak és szabványoknak, akár a termék tényleges előállítása és konkrét fizikai tesztje nélkül is.

Az elsősorban nemzetközi piacra szánt megoldás felhasználói lehetnek a csúcstechnológiai fejlesztésekben érintett globális vállalatok, azon belül például az autóipar, az elektronikai ipar vagy a repülőgépgyártás szereplői.

Az, hogy a virtuális fejlesztői környezet a világ minden pontjáról elérhető legyen, legkönnyebben és leghatékonyabban cloud (felhő) infrastruktúrában valósítható meg. Az infrastruktúrának ugyanakkor kiemelten biztonságosnak kell lennie, hiszen a szolgáltatás potenciális igénybevevői a legkritikusabb üzleti titkaikat, műszaki megoldásaikat fogják ebben a környezetben tárolni, kezelni. A KÜRT infrastruktúra és alkalmazásszinten is garantálja a biztonságos működés kereteit.

A Kutatás és Innovációs Alap által több mint félmilliárd forinttal támogatott közös munka várhatóan 2014. év végén zárul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.