Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális iroda otthon?

|

A Cisco bemutatta virtuális irodai megoldását.

Hirdetés

A Cisco láthatóan hisz a távmunkában. A ma bemutatott a Cisco Virtual Office nevű megoldás segítségével a cég „házhoz viszi az irodát" a vállalatok dolgozói számára. A komplett irodai rendszer a területileg egyre inkább szétszórtan dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok igényeit kívánja kielégíteni azáltal, hogy alkalmazottaik számára elérhetővé teszi az üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat a vállalati központon kívül is.

A mobil munkavégzés terjedésének köszönhetően napjainkban a munkavégzés már nem arról szól, hogy hol tartózkodik az ember, hanem arról, hogy milyen (és milyen minőségű) munkát képes elvégezni, bárhol is tartózkodjon. A technológia fejlődésének köszönhetően vált valóra az a néhány éve még távolinak tűnő lehetőség, hogy bármikor, bárhonnan és bármilyen eszközön megvalósítható legyen a mobil munkavégzéshez szükséges adatátvitel. Mindezek révén egyre több olyan virtuális vállalkozás működése válik lehetővé idő és térbeli kötöttségek nélkül, amelyre korábban nem volt lehetőség.

Kommunikáció IP alapon

A Cisco Virtual Office hálózati megoldás egy központilag menedzselt eszköz, amely magában foglalja a hálózati (routing, switching), a biztonsági, a vezeték nélküli és a szabályfelügyeleti funkciókat, és nem utolsó sorban az IP-telefóniát úgy, hogy biztonságos video-, hang-, adat- és vezeték nélküli szolgáltatást nyújt a felhasználóknak.

Segítségével az alkalmazottak szinte bárhonnan dolgozhatnak az irodai íróasztaluknál megszokott technológiákkal és szolgáltatásokkal. Hasznos irodaterületük „kiterjesztése" révén hozzáférhetnek többek között az IP-alapú, biztonságos hálózaton zajló hang- és videokommunikációhoz is.

A virtuális iroda lehetőséget teremt a rugalmas és költséghatékony munkalehetőségeket kereső vállalkozások számára, a költségeik csökkentésére, feladataik kiszervezésére. A vállalatok így optimalizálhatják irodaterületi igényeiket, miközben a távolról dolgozó munkatársak hatékonysága is megnő, hiszen az irodában dolgozó társaikkal megegyező kommunikációs és csoportmunka-lehetőségeket használhatnak.

Az eszköz automatikus, előre beállított telepíthetőségének köszönhetően az alkalmazottaknak nem kell bajlódni az üzembe helyezéssel sem. A „beavatkozás nélküli" telepítéssel a vállalatok több ezer helyszínre kiterjeszthetik irodájukat, miközben biztosak lehetnek abban, hogy alkalmazottaiknál minimális a hibák lehetősége, így gyakorlatilag informatikai segítségnyújtásra sincs szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.