Virtualizált felhők a VMware-től

|

A vSphere 4 segítségével a vállalatok könnyedén válthatnak cloud alapú adatközponti megoldásokra.

A VMware piacra dobta első cloud rendszerét, a vSphere 4-et, amely segítségével a vállalatok virtualizálhatják távoli szerveren futó alkalmazásaikat, legye szó külső szolgáltatásról, vagy belső rendszerükről. A most megjelent platform lehetővé teszi a cégek és szolgáltatók számára, hogy az informatikát, mint „szolgáltatást" biztosítsák ügyfeleik számra. Az így létrejövő „magán cloud-környezetek" több adatközpontra és szolgáltatóra is kiterjedhetnek, aminek köszönhetően a cégek jelentősen mértékben csökkenthetik a költségeiket, virtualizálva a felhőben futó alkalmazásaikat.

A platform három dimenzió mentén bővíti a VMware előző generációját, az Insfrastructure 3-at: többféle környezetben biztosítja az üzleti szempontból kritikus alkalmazások futtatásához szükséges hatékonyságot és teljesítményt, biztosítja az alkalmazások szolgáltatási szintje feletti felügyeletet, továbbá fenntartja az ügyfelek választási lehetőségét hardver, operációs rendszer, alkalmazás-architektúra és helyszíni illetve távoli alkalmazás-hoszting terén.

 

 

cloud.jpg


Lehetővé teszi a 100 százalékosan virtualizált belső cloud-ok létrehozását. Segítségével akár 50 százalékos tárolási megtakarítás érhető el, mivel a virtuális gépek pontosan annyi tárhelyet használnak csak fel, amennyi szükséges. Valamint ezen okból 20 százalékos energia- és hűtési megtakarítás is elérhető, mivel a rendszer csak annyi fizikai szerverre helyezi el a virtuális gépeket, amennyit éppen használ. A vSphere 4 ezen felül az alkalmazások szolgáltatási szintjeinek állandófelügyeletét is biztosítja - lehetővé téve a megfelelő rendelkezésre állási, biztonsági és méretezhetőségi szinteket valamennyi alkalmazásnál, az operációs rendszertől vagy az alkalmazás-architektúrától függetlenül. Valamint új menedzsment lehetőségeivel a nagy kapacitású „compute plant"-eknek a hatékony üzemeltetése is megoldható.

Ezen felül nagyszámú virtuális gép és nagy mennyiségű fizikai infrastruktúra összekapcsolására ad lehetőséget egyetlen logikai erőforrásbázisban.  A VMware vSphere 4 képes egy erőforrásként egyesíteni: 32 fizikai szervert akár 2048 processzormaggal, 1 280 virtuális gépet, 32 TB RAM-ot, 16 petabyte tárhelyet, 8 000 hálózati portot.

A kis- és középvállalati számára készült Essentials csomag egyben tartalmazza az összes VMware licenszet (így a felügyeleti eszközt is), amellyel akár 10-30 nagyobb terhelésű virtuális szervert is lehet futtatni, maximum 3 gazdagépen szétosztva. A szoftvercsomag ára ráadásul egy virtuális gépre vetítve a korábbi licencárak töredéke.

A VMware vSphere 4 a második negyedév folyamán már hazánkban is megvásárolható lesz.

 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.