Hirdetés
. Hirdetés

Vírusírók, spammerek: Irány a Foci VB!

|

Biztonsági előrejelzés 2010-re, amelyben szerepel a Foci VB, ráugranak a Windows 7-re, az iPhone-ra és az Androidra, és az online közösségépítők sem maradnak ki.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben a Biztonságportálon már több biztonsági cég szemszögéből is megvizsgáltuk, hogy 2010-ben melyek lesznek azok a biztonsági tendenciák, amelyekre különösen oda kell majd figyelni annak érdekében, hogy a védelem szintje megfelelő lehessen. Az F-Secure szakemberei több biztonsági területet is sorra vettek akkor, amikor elkezdték latolgatni az idei év legjelentősebb kockázati tényezőit.

20100115-focivb-virus-01.jpg


Az F-Secure szerint idén a Windows 7 jelentősebb piaci részesedést szerezhet, ami a Windows XP-t némiképp háttérbe szoríthatja. Ennek ellenére a támadások szempontjából a Windows XP nem fog jelentéktelenné válni, ugyanis az internetes bűnözés továbbra is hagyatkozni fog azon felhasználói bázisra, amely a régi Windowst futtatja. Főleg azon országok számára rossz hír ez, amelyekben a Windows 7 lassabban terjed. A biztonsági cég úgy véli, hogy a Mac OS X és a különféle mobil platformok ellen elkövetett támadásokkal is kell számolni. Különösen az iPhone és az Android válhat a támadók kedvencévé.

Az internetes károkozások kapcsán tavaly is megfigyelhető volt, hogy a támadók előszeretettel használtak keresőoptimalizálást azon kártékony weboldalaik esetében, amelyek révén vagy vírusokat terjesztettek, vagy bizalmas adatokat igyekeztek zsákmányolni. Az F-Secure szerint ez idén sem lesz másként, sőt a Google mellett már a Binghez optimalizált, rosszindulatú weblapok is nagyobb számban jelenhetnek meg.

Az F-Secure szakértői arra hívták fel a figyelmet, hogy a 2010-es labdarúgó-világbajnokság jó alkalmat fog teremteni arra, hogy rengeteg vírus, trójai, spam kezdjen terjedni. Megjelenhetnek olyan illegális weboldalak, amelyeken a meccsekre lehet vásárolni kétes forrásokból származó vagy hamis jegyeket. Mindezek mellett a szolgáltatásmegtagadási támadások sem fognak háttérbe szorulni.

Az F-Secure úgy véli, hogy az online banki szolgáltatások továbbra is célkeresztben maradnak, és a bankok, illetve azok ügyfelei ellen elkövetett károkozások száma növekedni fog. Ugyanez mondható el a közösségépítő oldalakról is. Az internetes bűnözéssel foglalkozó csoportok, személyek az eddigieknél nagyobb hasznot próbálnak majd húzni a Facebook, Myspace, Twitter, stb. népszerűségéből. A biztonsági cég szakemberei hasonlóan borúlátóak az online játékokkal kapcsolatban. Véleményük szerint az internetes játékok, illetve játékosok ellen elkövetett támadások túlnyomó részt az ázsiai felhasználókat fogják érinteni.

A hír a Computerworld biztonság oldalán jelent meg

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.