Hirdetés
. Hirdetés

Visszakaphatnánk a régi Google-t?

|

A múlt heti designváltás koránt sem annyira népszerű, mint azt a keresővállalat gondolta. Szubjektív gondolatok egy arculatváltásról.

Hirdetés

„Megújult külsőt kapott a Google keresője, mely várhatóan a hét végéig minden az oldalt magyarul használó internetezőhöz megérkezik. Apró, de látványos változáson ment keresztül a logó és az oldal dizájnja, illetve a még hatékonyabb, egyszerűbb és gyorsabb keresés érdekében új navigációs sávot helyeztek el a felület bal oldalán. (…) Ezek a Google legújabb változtatásai a keresőoldal folyamatos fejlesztése érdekében. Azért, hogy a Google napról napra hatékonyabb és egyszerűbb legyen, a vállalat a felhasználók közreműködésére is támaszkodik.” – olvasom a Google sajtóközleményt. 

A világsajtóban és a blogokon meg egyre többször hangzik el, hogy a Google legfrissebb arculatváltása nem sikerült annyira jól. Legutoljára éppen a The Next Web oldalán olvastunk egy hasznos tippet arra, miként is kaphatnánk vissza a régi jól megszokott keresőt.

Nem tehetek róla, de nem szeretem a kicsi színes ikonokat egy programban, mert úgy érzem, hogy a fejlesztők analfabétának gondolnak. A Google új arculata esetén az okozza az ellenérzésemet, hogy a kis ikonok még ezt az érzetet sem keltik, mivel alapvetően egyformák és egyáltalán nem beszédesek. Az ikonok és piktogramok akkor hasznosak, ha mindenkinek egyértelműen ugyanazt mondják. Itt a zöld kocka felhőcske, mint blog, és a kék kocka felhőcske, mint frissítés nem túl egyértelmű, sőt…  



Akkor ugye meg is kérdezhetnénk, hogy minek is ez a felhajtás, ha a felhasználók többsége úgysem fogja használni. Mert változni muszáj, folyamatosan meg kell újulni, mert az a fejlődés látszatát kelti.

Hasonló gondolataim vannak a Google mostani designváltásáról, mint anno a Facebook redesignról. Ami jó azt nem érdemes megváltoztatni, mert a felhasználók tüntetni fognak. Tegyük hozzá egy idegig, utána minden elcsendesedik, megszokjuk az újat, jobbat vagy rosszabbat. A cég viszont elmondhatja, megújult a kereső, a közösségi oldal. Nem kérte senki a változást, de megújult, annak ellenére is, hogy a felhasználók ennek örültek volna.

A fejlesztők ezzel azt is deklarálják, hogy ők akkor is jobban tudják, mint mi, akik használjuk. Jó lesz ez nektek, higgyétek el. A Google most valami ilyen gondolatokkal változtatta meg a kereső arculatát. Én köszönöm maradnék a réginél, amit itt még el lehet érni szerencsére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.