Hirdetés
. Hirdetés

Visszavágnak a sértődős hackerek

|

Aki csúnyán beszél, megjárja: a hackerek szalonképtelen szavakra utaznak.

Hirdetés

Joe Stewart, a Secureworks biztonsági szakembere szerint hamarosan bajba kerülnek azok a felhasználók, akik login adataikban csúnya szavakat használnak. Az Asprox botnet körülbelül 50 000 (!) számítógépet fertőzött meg eddig, erről a zombihálózatról indítja támadásait megannyi hacker. Mit tehet az egyszerű, felháborodott felhasználó? A keyloggerek és egyéb hibákat kiaknázó alkalmazások ellen védekezni nem egyszerű, és még a legfrissebb víruskeresők sem biztosítanak 100%-os védettséget. Stewart szerint igen sok felhasználó szalonképtelen szavakat és kifejezéseket használ bejelentkezéskor - ez sokszor pont annak következménye, hogy a felhasználó ideges, dühös a támadókra, és kifejezetten nekik szánt káromkodásokkal, sértésekkel védi le a gépét.


0828hacker.jpg
 

 

A "szegény" hackerek, úgy tűnik, mellre szívták a megjegyzéseket, ugyanis a legújabb Neosploit támadás kifejezetten csúnya szavakra keres. A Neosploit egy hackerek által előszeretettel használt programcsomagocska, amely kifejezetten az adathalászok számára készült, és elméletileg ismeri az összes kiskaput. Aki nem frissíti folyamatosan operációs rendszerét és a különböző beépülő modult, mint például a Quicktime, és mellette nem átall pimasz módon a hackereknek jelszavával üzenni, nemsokára bajba kerül.


Nagyon sokan azt hihették eddig, hogy ilyesmire nem is gondolnak majd a csalók, és mind Windowsos mind online bankos bejelentkezési adataik egyfajta üzenetként szolgáltak az adathalászok számára. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a csalók sem teljesen lükék, vagy csak megsértődtek, mindenesetre jobb ha vigyáz ezután mindenki aki eddig ilyen loginokat használt. Márpedig a SecureWorks munkatársai szerint igen sokan vannak ilyenek, legalábbis az ellopott adatok között amelyeket nekik sikerült visszaszerezni nagy mennyiségben fordultak elő káromkodások és egyéb becsmérlő kifejezések.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.