Hirdetés
. Hirdetés

Vistás kiskapu XP-s programoknak

|

A céges alkalmazások kompatibilitási problémáit igyekszik kiküszöbölni az Microsoft.

Hirdetés

A tapasztalatok szerint sok vállalkozás azért idegenkedik a Windows Vistától, mert meglévő céges alkalmazásaik nem teljes mértékben kompatibilisek a Microsoft operációs termékével, mivel készítőik nem készítették el azoknak a Vistás verzióit. A redmondi cég ezt felismerve Január 15-én elérhetővé tette a MED-V (Microsoft's Enterprise Desktop Virtualization) első bétáját, amely a Windows Vistán egy a Microsoft Virtual PC 2007-re épülő virtuális környezetet hoz létre, hogy azon később futtathatóak legyenek a Windows XP-re és Windows 2000-re készült alkalmazások. Így igyekszenek kiküszöböli a fentebb ismertetett kompatibilitási problémákat.

A 2008 májusában felvásárolt Kidaro technológiájára épülő alkalmazás 1.0-ás verziója jelenleg csak Windows Vistán futtatható, ám a fejlesztők elmondása szerint már javában készül a Windows 7-es verzió is. "A MED-V 1.0 végleges verziója körülbelül az idei év második negyedévében jelenik meg, a Microsoft Destkop Optimization Pack (MDOP) részeként" - írják blog bejegyzésükben.

 

kidaro_microsoft.jpg
 

 

A programcsomagban egyébként olyan alkalmazások találhatóak meg, mint a Microsoft Application Virtualization (App-V), az Asset Inventory Service, az Advanced Group Policy Management, a Diagnostics and Recovery Toolset, illetve a System Center Desktop Error Monitoring.

A Microsoft tájékoztatása szerint az elmúlt három évben eladott, 11,5 millió MDOP licenc tulajdonosai ingyen juthatnak majd az MED-V alkalmazáshoz. A többi felhasználó pedig csak MDOP licenc vásárlásával juthat hozzá.

A MED-V bétája a következő címről érhető el. Letöltéséhez csak egy Windows Live ID azonosítóval kell rendelkeznünk, valamint egy kisebb közvélemény kutatáson is át kell esnünk, válaszolva a telepítés előtti kérdésekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.