Hirdetés
. Hirdetés

Vizsgálatot folytat az ITC az Apple ellen

|

Panaszt emelt az Elan Microelectronics szellemi tulajdonjogainak megsértése miatt. A beadvány szerint az Apple jogtalanul használja a multitouch technológiát az iPadban és az iPhone-ban is.

Hirdetés

Megerősítette az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (International Trade Commission, ITC), hogy hamarosan vizsgálatot folytat a chip tervező vállalkozás, az érintésérzékelő technológiákra fókuszáló Elan Microelectronics (Tajvan) panasza nyomán az Apple ellen.

Az Elan március 29-én nyújtott be panaszt az ITC-hez, azt állítva, hogy az Apple megsértette az Elan egy szabadalmát, amely a multitouch képességeket védi. A multitouch lényege, hogy az eszköz párhuzamosan több pontú érintést képes érzékelni, ez a technológia nagy sikert aratott az Apple iPod Touch, iPhone, iPad, MacBook és Magic Mouse termékekben.

Az Elan kérte az ITC-t, hogy bocsásson ki tiltó végzést az érintett termékek behozatala ellen az USA-ban, ezzel párhuzamosan kérte a már behozott készletek árusítása elleni végzést is.

A 5 825 352 számú szabadalomról van szó, amelyet az USA szabványügyi hivatalában regisztráltak.

Mindeddig az Apple szóvívője eddig még nem kommentálta az ügyet.

Számos szabadalmi per folyik az Apple körül. A Nokia tavaly októberben 10, idén januárban pedig újabb 7 szabadalom megsértése miatt perelte be az Apple-t, aki viszontperrel élt 13 feltételezett jogsértés miatt. Azért Steve Jobs ügyvédi gárdája sem volt rest és olyan keresetet nyújtott be, amely szerint a szintén mobil iparban érdekelt HTC másolta le az iPhone gyártójának 20 bejegyzett technológiáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.