Hirdetés
. Hirdetés

Vizsgálják a TomTom ajánlatát

|

Az Európai Unió vizsgálatot rendelt el a TomTom és a Tele Atlas ügyével kapcsolatban. Ellehetetlenül a piaci verseny?

Hirdetés

A földrajzi információk és digitális térképek gyártásával, beszerzésével, és frissítésével foglalkozó Tele Atlast 1984-ben alapították, és kategóriája vezető vállalataként tartják számon. A TomTom erre a cégre szeretné rátenni a kezét, méghozzá egy 4,22 milliárd dolláros felvásárlási ajánlat keretében. A Garmin is versenyben volt, ők 3,3 milliárd dolláros vételi ajánlattal álltak elő. A TomTom első ajánlata egyébként "csupán" 2 milliárd volt, így ennek jelenleg több mint a dupláját kínálják a holland cégért.

A PC World legújabban arról számolt be, hogy az Európai Unió vizsgálatot rendelt el a TomTom és a Tele Atlas ügyével kapcsolatban. A vizsgálat a döntéshozók szerint azért szükséges, mert a felvásárlás ellehetetlenítheti a versenyt a navigációs eszközök gyártói között. Két térképkészítéssel foglalkozó cég működik csupán, az egyik a holland Tele Atlas, a másik pedig az amerikai NAVTEQ - utóbbira egyébként a Nokia szeretné rátenni a kezét.

Az ügyben 2008. április 17-ig várható döntés - a TomTom a vizsgálatra válaszul 2008. március 31-ig meghosszabbította vételi ajánlatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.