Hirdetés
. Hirdetés

Vodafone: internetet oszt a reptéri buszon

|

A Vodafone és a Huawei közös sajtótájékoztatón mutatták be a Huawei mobilnet-megosztó Wi-Fi routerét. A berendezések e hónap elejétől már sikerrel működnek az AirportShuttle.hu Zrt. reptéri minibuszain.

Hirdetés

A buszokon az utasok díjmentesen netezhetnek, például letölthetik a repülőútjuk alatt érkezett leveleiket. A mobilnet-megosztó a Vodafone USB csatlakozó mobilnet-modemeivel használható, és egy időben öt Wi-Fi csatolóval rendelkező számítógép között tud megosztani egy netkapcsolatot. A berendezés az előfizetői csomag függvényében 1000 és 5000 forint közötti összegért vásárolható meg.

A berendezés bemutató rendezvényen a Huawei európai alelnöke, Xu Qin Song átadta Beck György vezérigazgatónak az idén létrehozott Európai Adattechnológiai Innovációs Díjat. A Huawei a díjat a két cég mobiltechnológia terén megvalósult eredményes együttműködésének elismeréseként ítélte elsőként a Vodafone Magyarországnak. A két cég között - mint azt Takács Zoltán, a Huawei Technologies Hungary Kft. igazgatója elmondta - nagyon szoros a kapcsolat. Három szolgáltatói szerződést is kötöttek, többek között a bázisállomások üzemeltetésére, valamint azok energiaellátására.

Az ünnepi ceremónián Xu Qin Song elmondta, hogy már egy éves próbaüzemen van túl - Komáromban és Pécsett - a Huawei összeszerelő üzeme, amely egyben európai logisztikai központ is lehet. A végleges döntés az üzemek sorsáról nyáron várható. A kínai távközlési berendezésgyártó és szolgáltató cég - amely már a harmadik legnagyobb a világpiacon - ezzel 280-ról hétszáz főre emelné a magyarországi alkalmazottainak létszámát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.