Hirdetés
. Hirdetés

Vonzó a mobiltévé

|

A Vodafone tesztelői elégedettek voltak a mobiltévés adással - derül ki a nemrég közzétett eredményekből.

Hirdetés

Amint azt korábban hírül adtuk, az Antenna Hungária a T-Mobile-lal és a Vodafone-nal közösen DVB-H alapú mobiltévés tesztadást indított az elmúlt hónapban, hogy felmérhessék a fogyasztói igényeket és a szolgáltatással kapcsolatos véleményeket. (A tesztben munkatársunk is részt vett, részletes beszámolója a február 26-án megjelenő lapszámunkban olvasható.)

A Vodafone tesztelőinek kifejezetten tetszett a kép- és hangminőség (93 százalék, illetve 81 százalék nyilatkozott pozitívan), míg a szolgáltatás minőségének egészével is a válaszadók két-harmada nagyon elégedett volt. Kollégánk is meglepően élvezhetőnek találta a képet, ám a tesztüzemből fakadóan néha nehézségekkel kellett szembesülnie.

A Vodafone tesztelői megelégedéssel használták a kapcsolódó szolgáltatásokat is, köztük az elektronikus programújságot és a kedvenc filmekre, sorozatokra emlékeztető funkciót. Pozitív tapasztalatokat szereztek az interaktív szolgáltatások kínálatáról is, sokan szavaztak a kedvenc zenei klipekre és tartalmakat is többen töltöttek le. A kérdőíveket kitöltők közel 80 százaléka otthon és munkahelyen, míg 63 százalékuk utazás közben is kipróbálta, és gond nélkül használta a mobiltévés készüléket. A napszakok tekintetében a tesztelők a legtöbb időt délután (92 százalék) és este (97 százalék) szánták a mobiltévés adásokra. A mobiltévé-képes Nokia készülékek szintén elnyerték a tesztelők tetszését, bár jelenleg még elég szűkös a kínálat az ilyen típusú telefonokból. A mi kollégánk egy Nokia N77-tel tesztelhette az adást, alapvetően pozitív tapasztalatokkal.

Dr. Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója ígéretet tett arra, hogy a most megszerzett tapasztalatok alapján a szolgáltatást a valódi kereskedelmi indulásra még tovább fogják fejleszteni. Arról sajnos egyelőre továbbra sincs információ, mikorra várható az említett valódi kereskedelmi indulás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.