Hirdetés
. Hirdetés

Vonzó portékával bővíti felhőszolgáltatását az Oracle

|

Az Exadata felhőszolgáltatást egy tavaly bemutatott, idáig csak helyben telepített megoldásként hozzáférhető új generációs platformmal fejlesztették tovább. Az X8M 25 petabájtos szintre bővíti az analítikai adatkapacitást.

Hirdetés

Az Oracle tavaly ősszel frissítette Exadata adatbázis-egyesítő platformját, és architekturális változtatásokkal jelentősen felgyorsította a tranzakciófeldolgozást és az elemzést. Az  Exadata X8M platform, amely tavaly helyben telepített (on-premises) megoldásként debütált, mostantól az Oracle Public Cloudon is elérhető, ráadásul az Oracle megnövelte képességeit, és így immár 25 petabájt adat elemzésére is képes.

Hirdetés

Az Oracle Exadata fogyasztóinak a jelek szerint bejött az új platform. A cég elő negyedéves eredményei azt mutatják, hogy az X8M-nek tudható be az Exadata Database Machine eladások zöme, és a teljes helyben telepített Exadata eladások az első negyedévben 15 százalékkal nőttek.

Az új generációs Exadata Cloud Service az analitikák terén ad hozzá extra értéket a helyben telepített X8M implementációkhoz. Hagyományosan az Exadata fogyasztóik többfajta rackméret közül választhattak: a lehetőségek a 1/8 racktől a teljes rackekig terjednek. A legtöbb fogyasztó a két szélső érték között találja meg az ár/érték arány szempontjából ideális megoldást, amely két számítási pontos és három tároló szervert tartalmaz az 1/4 rackben. A X8M-mel a felső határ 32 számítási pontra és 64 szerverre nőtt, a maximális tárkapacitás pedig (tömörítésen keresztül) 25 petabájtra.

Az új new Exadata X8M Cloud Service az Oracle Public Cloudban és a hibrid/magánfelhőben egyaránt hozzáférhető, és az Oracle szerint teljesítménye és rugalmassága miatt hatékonyabban használja ki az erőforrásokat,  összességében pedig csökkenti a felhasználók felhőköltségeit, mert gyosrabban és kisebb konfugáráció mellett végzi el ugyanazt a feladatot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.