Hirdetés
. Hirdetés

W3C: 2014-re elkészül a HTML5

|

A HTML5 kidolgozásáért felelős nemzetközi szervezet, a W3C bejelentette, hogy 2014 júliusára elkészülhetnek a HTML5 szabvány pontos specifikációi.

Hirdetés

A W3C (World Wide Web Consortium) hétfőn közleményben jelentette be, hogy előreláthatóan 2014 júliusában véglegesíthetik a gyártók és felhasználók által egyaránt rég várt webes formátum, a HTML5 specifikációit.

„Ez az első alkalom, amikor pontos választ adhatunk arra a kérdésre, mikorra készülhet el a HTML5 - nyilatkozta Ian Jacobs, a W3C kommunikációs és marketingvezetője. A szakember hangsúlyozta, hogy a piaci szereplők többsége kiemelten fontosnak tartja egy stabil és átjárható sztenderd megszületését.

A HTML5 a weboldalak tartalmának megjelenítésére alkalmas, platformsemleges nyelv, a HyperText Markup Language legújabb verziója. A sztenderd véglegesítésének időpontjával kapcsolatos találgatások igencsak felerősödtek az utóbbi években - különösen azután, miután a nagy gyártók - mint az Apple, a Google és a Microsoft - sorra jelentették be, hogy nagy reményeket fűznek a megjelenéséhez. 

A W3C május 22-ig várja az észrevételeket és javaslatokat. A szervezet arra számít, hogy a májusban lezáruló „Last Call" keretében számos olyan visszajelzéshez és információhoz juthatnak hozzá, ami jelentős mértékben hozzájárulhat a sztenderd végleges változatának kialakításához.

A beérkezett információk kiértékelése és a sztenderdbe való beépítése a HTML5 végleges formájának kidolgozásáért felelős HTML Working Group tagjainak feladata lesz. A csoport szakértői komoly munka elébe néznek: a specifikáció kialakítása mellett egy olyan tesztkörnyezetet is ki kell alakítaniuk, amely lehetővé teszi a megoldás széles körű, valamennyi szélesebb körben használt böngészőn keresztüli tesztelését is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.