Hirdetés
. Hirdetés

Webgyorsítás Google módra

|

A keresőóriás szerint ráfér némi optimalizálás a weboldalakra. Elképzelését gyakorlatba is átültette, szolgáltatását - egyelőre - ingyen lehet igénybe venni.

Hirdetés

Google Page Speed Service
Google Page Speed Service

Ha tetszik, ha nem, a Google-nél kevésbé felkészültebb webes vállalat létezik, mely hatékonyan képes bevetni tudását a piac formálása érdekében. Keresőszolgáltatása keretei között a web javát át- meg átjárják robotjai, így igen széles rálátással bír az „átlagos weblapra". Ezáltal lehetővé válik számára, hogy adekvát véleményt alkothasson a weboldalak minőségéről - ez a vélemény azonban korántsem olyan pozitív, mint lehetne. A Google szerint az átlagos weboldal nem töltődik be olyan gyorsan, mint ahogyan azt ideális helyzetben tehetné.

Megelégelve a fennálló állapotot, kezébe vette a helyzet megoldását a keresőóriás. Létrehozott egy olyan hostolt szolgáltatást, ami a weblapok analizálásával foglalkozik, a vizsgált oldalak kódjának újraírását követően pedig jobb teljesítményre képes webhelyeket kapunk eredményül. A Page Speed Service névre keresztelt megoldás használatához a website-ok tulajdonosainak regisztrálniuk kell, majd oldaluk DNS kódjának megadását követően a feladat oroszlánrésze a Google algoritmusaira hárul.

A vállalat beszámolója szerint az elemzés és optimalizálás zután továbbra is ugyanúgy használhatók maradnak az oldalak, mint korábban, az odalátogató internetezők nem látnak majd funkcionalitásbeli különbséget a két változat között. Eltekintve a sebességtől: a Google állítja, hogy a kódfejlesztéseknek köszönhetően átlagosan 25-60 százalékkal gyorsabban töltődik be egy, a vállalat által tuningolt weblap.

Jelenleg limitált a projektben résztvevő webmesterek száma, őket is manuálisan választja ki az amerikai óriásvállalat; cserébe számukra ingyenesen vehető igénybe a szolgáltatás. Ez azonban valószínűleg nem marad így, hiszen a döntően reklámbevételekre támaszkodó vállalatnak égető szüksége van bevételi forrásainak diverzifikálására. Ehhez pont kapóra jön egy ilyen szolgáltatás, ám árakról egyelőre még nem esett szó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.