Hirdetés
. Hirdetés

Webmedicina az egyetemen

|

Az orvosok munkáját és az e-páciensek böngészését támogatja az az orvosi hírkövető, amely hiteles online tartalmak gyors feltérképezését teszi lehetővé.

Hirdetés

Az online orvosi hírkövető a már működő webicina.com portál új szolgáltatása. A portált Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatója fejleszti, aki szeptemberben harmadik alkalommal indítja el weborvoslási kurzusát Debrecenben. A Webicina.com minőségjegyek alapján gyűjti össze az orvosi szakinformációkat, a hírek követését pedig ezentúl a PeRSSonalized Medicine ingyenes szolgáltatás is megkönnyíti. Az új alkalmazás személyes beállításokkal egyénre szabott egészségügyi híroldal létrehozását is lehetővé teszi.

A most elindult online hírkövetővel kapcsolatban Meskó Bertalan elmondta: „Szeretném megmutatni, hogy komoly informatikai tudás nélkül is lehet minőségi orvosi információt találni és követni online. Orvostársaimmal pedig a Debreceni Egyetemen szeptemberben újrainduló kurzusomon is megosztom a webmedicina területén szerzett ismereteimet és tapasztalataimat.”

A szeptemberi weborvoslási kurzus magyar és angol nyelven indul, új struktúrával és interaktív előadásokkal. A szakirodalom egyszerű követésétől, az online együttműködések megtervezésén át az orvosi praxisok szervezéséig számos területet érint a képzés. A webes kurzus mintájára az amerikai Nova Southeastern University, valamint a holland Nijmegen Medical School is tervez hasonló kurzust indítani.

A hír a Computerworldben jelent meg. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.