Hirdetés
. Hirdetés

Így gyorsítsa a Wi-Fi-hálózatot

|

Többek között az interferencia megszüntetésével, a sávszélesség felszabadításával és egy korszerű router beszerzésével javíthatunk a Wi-Fi hálózat hatékonyságán.

Hirdetés

Kényelmes internetezést tesznek lehetővé több felhasználó számára a vezeték nélküli hálózatok, azonban megkeserítheti az életünket, ha a Wi-Fi nem elég gyors, vagy gyenge a router jele, és emiatt szakadozik egy videó lejátszása. Lefedettség tekintetében sok függ attól, hogy a routert hol helyezzük a házaban, lakásban.

Hirdetés

Olyan esetekben, amikor nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb sávszélesség álljon a rendelkezésünkre - például otthonról dolgozunk és egy fontos videokonferencián kell részt vennünk - kapcsoljunk ki néhány dolgot. Először is szüntessük meg az elektronikus berendezések - mikrohullámú sütő, vezeték nélküli telefonkészülék, gyerekmonitor stb. - által okozott interferenciát.

Ezután kapcsoljuk ki a Wi-Fi hálózatra kapcsolódó más eszközöket - mobiltelefonokat, tableteket, okostévét -, amelyek a háttérben zajló frissítésekkel vagy más műveletekkel sávszélességet foglalhatnak le.

Igazán komoly javulást érhetünk el egy új router vásárlásával: egy korszerű eszköz telepítésével jelentősen nő az adatátviteli sebesség, a hatótávolság és lefedettség. A legjobb megoldás egy 802.11ac szabványú, legalább három antennával ellátott router beszerzése. A legtöbb új router kétsávos, támogatja mind a 2,4, mind az 5 GHz-es sáv használatát. Az előbbinek nagyobb hatótávolsága, mivel azonban ez a sáv zsúfoltabb, így interferencia problémák léphetnek fel, ezért érdemesbb az 5 GHz-es sávot használni.

Ha sokan osztoznak az internetkapcsolat sávszélességén, válasszunk egy háromsávos routert, amely egy 2,4 GHz-es és két 5 GHz-es sávval rendelkezik.

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.