Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10 gyorsítótipp: animációk kikapcsolása

|

Ha nincs szükségünk az operációs rendszer vizuális hatásaira, teljesítményt szabadíthatunk fel a kikapcsolásukkal.

Hirdetés

Hirdetés

Optikai tuning gyanánt egy sor animációval dobta fel új operációs rendszerét is a Microsoft, hogy még barátságosabbá tegye a használatát. Egy idő után azonban unalmassá és feleslegessé válhat az esztétikus megjelenésen kívül különösebb haszonnal nem járó szolgáltatás, ráadásul egy régi, lomhább számítógépen kifejezetten a teljesítmény rovására megy, bosszantóan lelassítva a műveleteket.

Az animációk kikapcsolásához a Windows gomb-R billentyűparanccsal nyissuk meg a Futtatás ablakot, írjuk be ide a sysdm.cpl parancsot, és üssük le az Enter billentyűt. A megjelenő ablakban menjünk a Speciális lapra, majd a Teljesítmény részben kattintsunk a Beállítások gombon. Egy újabb ablak jelenik meg, amelynek Vizuális hatások lapján jelöljük be az Egyéni lehetőséget, majd a listán igény szerint szüntessük meg azoknak a teljesítménycsökkentő vizuális hatásoknak a bejelölését, amelyek nélkül meg tudunk lenni, végül kattintsunk az OK gombra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.