Hirdetés
. Hirdetés

Windows 10-tippek a zavartalan munkához

|

Most, hogy rengetegen vagyunk kénytelenek otthonról dolgozni, mindennél fontosabb, hogy a számítógépünk biztosítsa számunkra a minél zökkenőmentesebb munkavégzést.

Hirdetés

Mindenekelőtt szabaduljunk meg egy kellemetlen zavaró tényezőtől, a Windows 10 értesítéseitől, amelyek jöhetnek magától az operációs rendszertől vagy a különféle alkalmazásoktól.

Hirdetés

A Start menüben vagy a Windows gomb+I billentyűparanccsal indítsuk el a Gépház alkalmazást, válasszuk a Rendszer modult, és menjünk az Értesítések és műveletek lapra. Itt többféle lehetőség kínálkozik számunkra. Az Értesítések részben található Alkalmazások és más küldők értesítéseinek megjelenítése tolókával egy lépésben kikapcsolhatjuk az összes értesítést. Ez nem biztos, hogy jó megoldás, hiszen bizonyos programok és szolgáltatások figyelmeztetéseire szükségünk lehet.

Egy másik, kevésbé durva megoldás, ha kattintunk a Fókuszsegéd beállításai hivatkozáson. A megjelenő oldalon megadhatjuk, hogy mikor és miképpen jelenítse meg nekünk az operációs rendszer az értesítéseket. Előírhatjuk, hogy csak a priorításos (fontosnak minősített) éretsítéseket, vagy csak a riasztásokat kapjuk meg. Szabályozhatjuk továbbá, hogy jelenjenek-e meg értesítések a képernyő tükrözésekor, játék közben vagy teljes képernyős üzemmódban. Ha pedig nem akarunk lemaradni semmiről, jelöljük be az Összesítést kérek az elmulasztott dolgokról, amikor a Fókuszsegéd be volt kapcsolva lehetőséget.

Végül a harmadik lehetőség, hogy alkalmazásonként adjuk meg, hogy melyiktől kérünk értesítéseket. Ehhez vissza kell mennünk a fő Értesítések és műveletek oldalra. Az Értesítések megjelenítésére jogosult küldők részben találjuk az alkalmazások listáját. Mindegyik mellett van egy tolóka, amellyel kikapcsolhatjuk az értesítések küldését.

Létezik azonban még az értesítéseknél is zavaróbb funkció a Windows 10-ben, nevezetesen amikor az operációs rendszer újra akarja indítani a számítógépet a frissítések telepítésének befejezéséhez. Szerencsére itt is lehetőségünk van a folyamat szabályozására.

Indítsuk el a Gépház alkalmazás Frissítés és biztonság modultját, amely a Windows Update oldalon nyílik meg, és most pont erre is van szükségünk. Itt van mindjárt az első lehetőség: Frissítések szüneteltetése 7 napig, amellyel elérhetjük, hogy egy hétig ne zaklasson minket az operációs rendszer. Ez a halasztás párszor megismételhető, azonban számítógépünk naprakész állapotban tartása miatt nem célszerű sokáig késleltetni a biztonsági javítások telepítését.

Aztán itt van az Aktív időszak módosítása lehetőség, amellyel megadhatjuk az operációs rendszernek, mikor dolgozunk, hogy ebben az időszakban ne zaklasson minket a frissítéssel.

Végül a Speciális beállítások oldalon további lehetőségek kínálkoznak a frissítések hosszabb ideig történő elhalasztására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.