Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 az egész családnak?

|

A Windows 7 tesztpéldányainak licencszerződése szerint az új operációs rendszer elérhető lesz 3 licences családi csomagban is.

Hirdetés

Két Windows 7 tesztelő egybehangzó véleménye szerint a Microsoft azt tervezi, hogy az otthoni felhasználóknak szánt Windows 7 Home Premium-ot családi, 3 gépes licenccel is elérhetővé teszi majd. Kristan Kenney és Ed Bott állításai meglehetősen megalapozottnak tűnnek, hiszen az általuk tesztelt operációs rendszer tesztverziójának felhasználói licencszerződésében már ott található a családi csomagra vonatkozó kitétel.

 

 

family_pack_license.jpg


"Ha Ön szerződött családi csomag felhasználó, jogosult a háztartásában lévő három számítógépre feltelepíteni a "Family Pack" egy-egy példányát. Ezen gépek licencelt számítógépnek minősülnek a továbbiakban, és a jelen licencszerződés vonatkozik rájuk. Ha nem biztos abban, hogy Ön jogosult családi csomag felhasználó, akkor keresse fel a go.microsoft.com/fwlink/?Linkid=141399 weboldalt (ez a link jelenleg Microsoft főoldalra vezet szerk.) vagy vegye fel a kapcsolatot a helyi Microsoft munkatársaival" - olvasható a licencszerződésben.

A két tesztelő elmondása alapján a licencszerződésben lévő családi csomag kitétel csak a Windows 7 Home Premium esetében található meg, míg például az Ultimate jogi szövegéből kimaradt. Ebből arra lehet következtetni, hogy a családi 3 licences csomag csak az előbbi esetében lesz elérhető, ami logikus lenne, hiszen a Microsoft a Home Premium kiadást szánja az otthoni felhasználók részére.

A redmondi szoftvercég eddig nem erősítette meg a blogerek értesüléseit, igaz nem is cáfolta azokat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.