Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7: hivatalos mérföldkövek

|

A Microsoft hivatalosan bejelentette a Windows 7 további menetrendjét. Nem lehet majd Vistáról Windows 7 E-re váltani.

Hirdetés

Brandon LeBlanc a Microsoft vezető kommunikációs menedzsere a cég hivatalos blogjában bejelentette a Windows 7 további menetrendjét az RTM-től (Release to Manufacturing) kezdve egészen az október 22-i megjelenésig.

 

 

seven_aurora_.jpg


Bejegyzése szerint az előző héten sok helyen már kiadottnak vélt RTM még mindig nem készült el, hiszen azzal kapcsolatban nem tudott pontos dátumot mondani. A nagyobb OEM partnerek ugyanis már két nappal az RTM megjelenése után hozzájuthatnak a végleges Windows 7-hez, de hogy ez mikor lesz, azt nem lehet tudni.

Ezen kívül azonban már pontos a menetrend. Ez első roham augusztus 6-án lesz, mikor a független szoftver- és hardvergyártók, valamint a TechNet és az MSDN előfizetői számára elérhetővé válik a legújabb operációs rendszer angol nyelvű verziója a Microsoft Connect és az MSDN oldalán keresztül. Augusztus 16-án őket követik majd a redmondi szoftvercég arany fokozatú partnerei, majd augusztus 23-án az "Action Pack" előfizetői. A többi lokalizációs verzió (köztük a magyar is) mindegyikük számára csak október elsején lesz elérhető. A mennyiségi licencvásárló vállalatok közül elsőként a Software Assurence szerződéssel rendelkezők juthatnak hozzá a rendszerhet, augusztus 7-én. Míg a többieknek szeptember elsejéig kell várniuk.

A korábbi híreknek megfelelően a Windows 7 október 22-én kerül kiskereskedelmi forgalomba, mikor már bárki számára hozzáférhető lesz az új operációs rendszer. LeBlanc ugyanakkor bejegyzésében megerősítette, hogy a Windows Home Premium esetében lesz egy háromlicences családi csomag, ám annak árazását még nem hozta nyilvánosságra.

Európa nem válthat a Vistáról


A Microsoft oldalán e közben megjelentek a lehetséges Windows 7 Upgrade opciók. Ez alapján a felhasználók Windows Vista SP1/SP2 esetében Business kiadásról, az új operációs rendszer Professional, Enterprise és Ultimate variánsára válthatnak. Vista Home Basic-nél, a Windows 7 Home Basic, Home Premium és az Ultimate lesz elérhető. Home Premiumnál, a Windows 7 Home Premium és Ultimate variánsra lehet majd váltani. Míg logikus módon az Ultimate és Enterprise kiadásoknál csak a hasonló Windows 7 változat lesz elérhető.

A világon mindenhol, kivéve az Európai Unió - s így Magyarországon - belül. Az Unió beépített böngésző miatt indult trösztellenes eljárása miatt ugyanis az öreg kontinensre csak Internet Explorer nélküli speciális Windows 7 E kiadások kerülnek.  E miatt a Windows Vista nem fejleszthető tovább Windows N (Media Center nélkül) és Windows E variánsokra, amelyeket mind Európába szánnak.

Ezen felül megkötés, hogy Vistánál régebbi operációs rendszerekről nem lehet majd "upgradelni" - így XP-ről sem -, s ugyanez igaz a Windows 7 előzetes verzióira is. Nem lehet 32 bitről, 64-re váltani, s fordítva. Nem lehet másik lokalizációt választani (például angol Vistáról nem lehet magyar Windows 7 ugrani).

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.