Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 pendrive-on?

|

Meg nem erősített információk szerint pendrive-on is elérhető lesz a Windows 7.

Hirdetés

A CNET értesülései szerint a Microsoft azt tervezi, hogy a már megszokott DVD formátum mellett pendrive-on is elérhetővé teszi új operációs rendszerét, hogy így könnyítse meg az optikai meghajtóval nem rendelkező netbook tulajdonosoknak a váltást. Az érintett gépeket ugyanis még jelenleg is Windows XP operációs rendszerrel árulják, és október után bizonyára sok felhasználóban érlelődik majd meg a váltás gondolata. Főként, hogy a korábbi tapasztalatok szerint a javított kódbázis miatt a Windows 7 tökéletesen elmuzsikál netbookokon is.

 

win7doboz.jpg


Ha megvalósul a pendrive-os Windows 7, akkor jelentősen leegyszerűsödhet a váltás. Mivel jelenleg a netbook tulajdonosoknak vagy egy külső optikai meghajtót kell beszerezniük, vagy egy 4 GB-nál nagyobb pendrive-ra kell a megvásárolt telepítő DVD tartalmát átmásolniuk, hogy arról installálják az operációs rendszert. (Itt elolvashatja, hogy pontosan miként kell: kurtsh.spaces.live.com).

Valamint azt sem lehet még tudni, hogy ha igaznak bizonyulnak a CNET értesülései, akkor mely Windows 7 kiadások lesznek majd elérhetőek pendrive-on is. A direkt netbookokra szánt Windows 7 Starter Edition e fajta megjelenése logikus lenne, bár ennek ellentmond, hogy a Microsoft korábban úgy nyilatkozott: csak előretelepített netbookokhoz lesz elérhető e variáns. Így talán a Windows 7 Home Premium is szóba jöhet majd.

Mennyibe fog kerülni?

A Microsoft minden piacon olcsóbban kínálja a Windows 7 otthoni felhasználóknak szánt változatát, mint amennyiért a szintén nekik szánt Vistát adja. A Windows 7 Home Edition 20 fonttal - körülbelül 6480 forinttal - olcsóbb, mint a Windows Vista hasonló nevet viselő változata, de a Professional és az Ultimate változatok ugyanannyiba kerülnek, mint Vista megfelelőik. Az Egyesült államokban tíz dollár az eltérés a már említett két otthoni verzió között. Nagy valószínűséggel a pendrive-os kiadás is hasonló áron lesz elérhető, ha megvalósul.

Limitált downgrade program

Michael Silver, a Gartner elemzője szerint ugyanakkor a múlt pénteken indult ingyenes Windows Upgrade Program nem biztosít korlátlan Windows 7 opciót a nagyobb cégeknek mivel 25 gépben maximalizálták a kiadható licencek számát. A program értelmében az, aki Windows Vistát vásárol október 22-ig az operációs rendszerre mellé - ingyen, vagy egy kisebb díj ellenében - Windows 7 kupont kap. Kvázi két operációs rendszerhez jut a pénzéért.

Korábban kiszivárgott hírek szerint a Windows Vista Home Premium vásárlók Windows 7 Home Premiumra, a Vista Businessről Windows 7 Professional-ra, Vista Ultimate-ről Windows 7 Ultimate-re frissíthetnek. Kikötés még, hogy a nyelvi variánsoknak egyezniük kell, magyarán egy német Vista csak egy német Windows 7-re frissíthető, valamint a különböző prémium kiadások sem változtathatnak meg. Vagyis a Vista Home Premium K edition-ért cserébe Windows 7 Home Premium K edition jár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.