Hirdetés
. Hirdetés

Windows az IBM nagygépein

|

Microsoft környezet a Kék Óriás mainframe-jein.

Hirdetés

December 16-án válik elérhetővé a Windows menedzsment funkció az IBM zEnterprise 196 mainframe-jén, jelentette be a vállalat. Régóta várt fejlesztés ez, hiszen az adatközpontokban számos Windows-alapú alkalmazás használatos, köztük olyanok is, amiket a Kék Óriás fejlesztett ki a mainframe-ekkel való interaktivitás, adathozzáférés céljából. Jelenleg ezeket az alkalmazásokat külön-külön kell felügyelni, ezen változtatni fog a Windows-támogatás megjelenése.

IBM zEnterprise 196
IBM zEnterprise 196

Az IBM közlése értelmében a lehetőség javulást hoz mainframe-ekre alapuló vállalati környezetek teljesítményét és biztonságát illetően is. Magánhálózatokon keresztüli csatlakozást biztosít majd a felhasználók számára, anélkül, hogy más hálózati hopokat kellene bevonni, emellett integrált menedzsment képességeket tesz elérhetővé. Mivel utóbbi révén a rendszer úgy kezelhető, mintha egyetlen architektúra lenne, a megoldással költségmegtakarítás érhető el, vélekedett Joe Clabby piaci elemző.

Greg Lotko, az IBM System z Division vezetője szerint a Windows támogatásának megjelenése annak felismerése, hogy a világ heterogén környezet. Ezzel teljessé válik a platformskála, hiszen a System z platform így a z/OS mellett a Linux, a Unix és a Windows rendszereket is támogatja.

Jean Bozman IDC elemző szerint a Windows support nagyon gyors kapcsolatot biztosít a Windows alkalmazások és a mainframe között. Bozman meglátása szerint az IBM döntése annak felismerése, hogy az elosztott és a mainframe világ egyre közelebb kerül egymáshoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.