Hirdetés
. Hirdetés

Windows Vista: záróra

|

Április 13-án véget ér a Vista RTM támogatása. Az XP SP2 és a Windows 2000 július 13-ig kapott haladékot.

Hirdetés

Április 13-án, azaz jövő hét kedden megszűnik a Windows Vista végleges (RTM), azaz szervizcsomag nélküli verziójának az általános terméktámogatása. Az adott időpontot követően így a rendszer nem kap majd több programfrissítést a Windows Update szolgáltatásán keresztül, amely korlátozás vonatkozik azokra a biztonsági frissítésekre is, amelyek célja, hogy a számítógépet megóvják az ártalmas vírusoktól, kémprogramoktól és a személyes adatok eltulajdonítására alkalmas egyéb kártevőktől. E mellett a Vista RTM esetén a Microsoft ügyfélszolgálata sem fog segédkezni többé a problémák elhárításánál. Kivéve, ha az operációs rendszer tulajdonosa fizet ezért, megvásárolva a bővített támogatási időszak előnyeit.

 

vista.jpg


Érdemes fejben tartanunk egy másik dátumot is - 2010. július 13-át -, amely naptól az XP SP2 rendszerek már nem fognak kapni semmiféle biztonsági frissítést. A Windows XP rendszer Általános terméktámogatása ugyanis 2009. április 14-én lejárt, azóta csak a Meghosszabbított támogatási szolgáltatáson keresztül jelennek meg díjmentes biztonsági frissítések a támogatott szervizcsomagokra. 2010. július 13-tól azonban e foltozások már kizárólag csak a Windows XP SP3 szervizcsomaghoz készülnek majd el, mivel az SP2 szervizcsomag támogatása aznap lejár. Miközben a Windows XP SP3 támogatása 2014-ig érvényes.

Ugyanezen a napon végleg megszűnik a Windows 2000 kibővített terméktámogatása is, így e termékre támogatási szolgáltatás - a redmondi szoftvercég terméktámogatási szabályzatának megfelelően - már nem lesz elérhető.

Aki Windows XP, Windows Vista vagy Windows 2000 rendszerű számítógépét még a támogatás befejeződése előtt frissíti, gondoskodhat arról, hogy az naprakész maradjon, és megkapja a szükséges és ajánlott biztonsági frissítéseket. Aki ezt nem teszi meg, annak számítógépén a Windows továbbra is el fog indulni, de rendszerfrissítések hiányában sebezhetőbb lesz a biztonsági réseken keresztül érkező esetleges támadásokkal szemben.

Az egyes Microsoft termékek életciklusáról a redmondi szoftvercég oldalán talál további információkat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.