Hirdetés
. Hirdetés

XPlanar: légiesen könnyed mozgatás

|

Síkmotor-rendszer hat szabadságfokú, lebegő mozgatóegységekkel.

Hirdetés

Hirdetés

A Beckhoff vállalat XPlanar rendszere a géptervezés új távlatait nyitja meg. A rendszer tetszőleges elrendezésű lapok fölött szabadon lebegő, sík mozgatóegységekből épül fel, amelyek rendkívül rugalmas, pontos és dinamikus pozicionálást tesznek lehetővé. Ez rendkívüli mértékben rugalmas és egyszerű gép-, illetve üzemtervezést tesz lehetővé.

Az XPlanar rendszer egyedi elrendezésű síklapokat és fölöttük lebegő, több dimenzióban mozgatható, sík mozgatóegységeket tartalmaz. Ez utóbbiak két irányban rántás- és érintésmentesen pozícionálhatók akár 4 m/s sebességgel és 2 g gyorsulással, 50 mikrométeres megismételhetőség mellett, zaj és súrlódás nélkül.

A cikkünkhöz kapcsolódó rész a videóban 1:48 és 2:24 között található

A síkmotor-rendszer elrendezése rendkívüli mértékben variálható az egyedi igényeknek megfelelően, segítségével jelentősen leegyszerűsíthető a gépek és üzemek tervezése. A példátlan rugalmassággal pozícionálható mozgatóegységek és a rendkívüli mértékben fokozható dinamika lehetővé teszi például termékpályák nagyon egyszerű és egyedi felosztását, kiváltva a korábban használt robotokat vagy az egyéb, rugalmatlan mechanikai eszközöket. Az érintésmentes mozgatóegység mellett nincs kopás, károsanyag-kibocsátás, valamint segítségükkel elkerülhető a szennyeződések továbbvitele.

A rendkívül rugalmas XPlanar rendszer igen széles körében használható a legkülönfélébb továbbítási feladatokra, beleértve az élelmiszer- és a gyógyszeripart is

Rugalmas és sokoldalú mozgatási funkciók
Az XPlanar rendszer alapját a tetszőleges geometriába rendezhető, és ezért pontosan egy adott alkalmazás igényeihez szabható, 240 x 240 mm méretű síklapok képezik. Ezekbe van beépítve a teljes elektronika, valamint az EtherCAT G adatátvitelt támogató elektronika. A lapok fölött tetszőleges számú sík mozgatóegység lebeghet, amit beépített állandó mágnesek tesznek lehetővé. A mozgató egységek nemcsak vízszintes, hanem függőleges helyzetben is használhatók, sőt, fejjel lefelé is. Négyféle típusú sík mozgatóegység közül lehet választani:

-    95 x 95 mm-es, "Small Mover" nevű, legfeljebb 0,4 kg hasznos teher mozgatására alkalmas;

-    155 x 155 mm-es, "Standard Mover" nevű, legfeljebb 1,5 kg hasznos teher mozgatására alkalmas;

-    155 x 275 mm-es, "Long Mover" nevű, legfeljebb 3 kg hasznos teher mozgatására alkalmas;

-    275 x 275 mm-es, "Big Mover" nevű, legfeljebb 6 kg hasznos teher mozgatására alkalmas.

A mozgatóegységek X és Y tengely menti kétdimenziós pozicionálását további mozgatási lehetőségek egészítik ki:

-    akár 5 milliméteres felemelés és leeresztés, opcionálisan súlymérő funkcióval;

-    akár 5°-os döntés folyadékok továbbításához és kezeléséhez;

-    akár ±15°-os, vagy speciális síklapok fölött akár 360°-os elforgatás.

Ezenfelül a TwinCAT automatizálási szoftver képességei lehetővé teszik több mozgatóegység ütközésmentes és szinkronizált mozgatását, valamint az útvonalak automatikus optimalizálását. Több mozgatóegység csoportba foglalásával meg lehet például növelni a maximális hasznos terhet.

AZ XPlanar rendszerben szabadon mozgatható, sík továbbítóegységek tetszőleges elrendezésű lapok fölött lebegnek

A legkülönfélébb alkalmazások támogatása
Az XPlanar az általános gépépítés területén használható, rendkívül rugalmas továbbítórendszer, amely különösen csomagolási, összeszerelési, válogatási és kiszállítási/kiadagolási folyamatok automatizálására szolgál. A felületek - könnyen tisztítható üveg, higiénikus kivitelű rozsdamentes acél vagy műanyagfilm - szabadon megválaszthatók, ezért a rendszer használható nagytisztaságú helyiségekben, a gyógyszer- és az élelmiszeriparban, valamint vákuumos helyiségekben is.

www.beckhoff.hu/xplanar

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.