Hirdetés
. Hirdetés

Zéró watt PC zéró watt monitorral

|

Az energiatakarékos, költséghatékony üzemeltetésű új PC ára hamar megtérül és versenyképes az azonos kategóriájú normál fogyasztású társaiéval.

Hirdetés

Hazánkban is kaphatóak a Fujitsu világon elsőként bemutatott „0 wattos” PC-i, a szintén 0 wattos monitorokkal. Ezzel a lépéssel a vállalat környezettudatos termékskáláját szeretné erősíteni.

A 0 wattos PC-k egyáltalán nem fogyasztanak energiát kikapcsolt, illetve hibernált állapotban, viszont ilyenkor is zavartalanul adminisztrálhatóak. Ezzel megszüntetik az energiapazarlást, költséget takarítanak meg és a környezetet is védik. A 0 wattos funkció jelenleg az ESPRIMO E7935 0-Watt és ESPRIMO P7935 0-Watt modellekben elérhető.

A Fujitsu 0 wattos asztali számítógépeinek ára alig néhány ezer forinttal haladja meg az azonos kategóriájú normál fogyasztású gépekét. Az eszköz automatikusan átáll 0 wattos készenléti üzemmódba – tehát ehhez nem kell gombbal kikapcsolni, vagy leválasztani az elektromos hálózatról.

Ha a PC-t normál munkaidőn kívül kell adminisztrálni (pl. szoftverfrissítéshez), a rendszergazda meghatározhatja azt az intervallumot, amelyben a PC automatikusan várja a frissítést. A beállított időtartam végén a gép visszaáll 0 wattos készenléti üzemmódba. A felhasználó a gép előlapján található normál kapcsológombbal indíthatja el újra a PC-t.



Az ESPRIMO E7935 és az ESPRIMO P7935 0 wattos változatai kisméretű fekvő házas és mikrotorony kivitelben kaphatók, azonos konfigurációkkal, azonos áron és azonos szoftver image kompatibilitással.

Poros Gábor a Fujitsu Technology Solutions ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 0 wattos PC bevezetése a Fujitsu zöld jövőképével összhangban álló környezettudatos vállalati magatartás kialakításának újabb fontos lépése. „Arra számítok, hogy ezen jövőbe mutató technológiai újításaink révén pár éven belül a környezettudatos felhasználók jelentős többsége már a mi zöld technológiával felszerelt számítógépeinket fogja használni."

Fujitsu 0W-os kliens megoldsok

Poros szerint az összes üzleti PC-jénél alkalmazott „kis fogyasztás szoftveres kikapcsolással” (Low power soft off) jellemzőnek köszönhetően a Fujitsu máris túlteljesíti az EU 2013. január 5-től érvényes előírásait, amelyek 0,5 watt alatti fogyasztást írnak elő készenléti állapotban.

Ez a megoldás azonban nem csökkenti teljesen nullára a fogyasztást ellentétben a 0 wattos PC-kkel. A 0 wattos PC-k más környezetvédelmi előnyt is nyújtanak. Környezettudatos jellemzőik közé tartozik még a 89 százalékos hatásfokú tápegység, amely kielégíti a 2009. július 1-től életbe lépett ENERGY STAR 5.0 szabvány követelményeit. A halogénmentes alaplapnak, a „kapcsolt” monitorkimenetnek, az új, energiatakarékos Intel lapkakészletnek és processzoroknak, valamint a gyártási folyamat környezettudatos anyagválasztásának köszönhetően a 0 wattos PC valódi „zöld” beruházás.

A PC World idén ősszel is megrendezi a Green IT konferenciát (a tavalyi előadások összefoglalói itt),  a tervezett témák között természetesen szerepel az irodai környezetvédelem témája is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.